Lange zit…….

Het duurde verhipte lang, zeg, die opening van de Olympiade. En je moet wel ’n beetje van Engeland houden ook, want hun hele geschiedenis kwam voorbij. Wat betreft chauvinisme kun je trouwens ook nog wel wat leren van die lui, maar dat wisten wij al.

Het zat mooi in elkaar, hoor, technisch ook heel knap allemaal. Deed het begin wat folkloristisch aan, de jongelui kwamen later toch ook aardig aan hun trekken. Veel gedans, gerap, zelfs voor mij nog wel veel bekende muziek ook. Daar is met z’n allen toch heel wat aan rehearsals voor nodig geweest, maar zo te zien klopte het allemaal en had iedereen er plezier in.

Het filmpje van James Bond, die de queen kwam halen met ’n helicopter was ook leuk. Vooral die zogenaamde skydive van hare majesteit in haar roze jurk was prachtig verzonnen. Aan zoiets werkt ze toch maar mooi mee en dat zie ik onze Beatrix toch niet direct doen. Wij hebben ook geen James Bond natuurlijk. Verder zag Elizabeth er ’n beetje verveeld uit. Ze is natuurlijk ook al 86 en ’t werd een latertje voor haar en dan valt zo’n lange zit niet mee.

Maar goed, het circus is begonnen. Dat wás het al en dat vind ik wel gek eigenlijk. Er werd al van alles afgewerkt voordat de Spelen officieel waren begonnen. Wat heeft zo’n opening dan voor zin? Dan kun je net zo goed die Coubertin-verklaring even laten afraffelen, de vlaggetjes hijsen, ’n paar eden laten afleggen, de sporters een rondje laten lopen om zich voor te stellen, nou oké, de koningin er even bijhalen voor de chic, dan slapies doen en van start. Dat scheelt miljoenen. Ja, aan kosten maar ook inkomsten, dat snap ik ook wel.

Trouwens als we het over ouwe meuk hebben: had Paul McCartney, zelf ook niet meer zo top qua stem, vond ik dan, nou niet even wat anders kunnen uitzoeken dan dat “Hey Jude”, waarvan natuurlijk wel de hele wereld het refrein kent, dat je dan ook lekker kunt uitmelken. Maar zaten er eigenlijk ook Palestijnen bij die sporters…….?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)