Drielaags……

Als tegenhanger voor al dat sportgedoe probeer ik elke dag even het quizprogramma “De slimste mens” te volgen. Philip Freriks vult met de presentatie daarvan z’n pensioen deze zomer aan met Maarten van Rossem als éénkoppige ‘jury’. Het is de bedoeling dat drie bekende Nederlanders, van wie ik ook wel eens denk: “wie is dat dan?”, maar dat ligt dan aan mij, aan de tand worden gevoeld wat betreft hun parate kennis.

Dat valt soms mee en soms ook verschrikkelijk tegen bij mensen van wie ik dat niet verwacht. Maar die moeten misschien meedoen van hun baas en willen eigenlijk zo snel mogelijk weer weg. Want eerlijk waar, van de keuze van ‘onderwerpen” snap ik soms geen fluit.

Je kunt namelijk, om de slimste mens te kunnen gaan heten ( daar gaat het om, hè ) de vraag krijgen of je de meest in Nederland voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen kunt noemen. Of je de benamingen kunt oplepelen waaronder een toiletruimte in de dikke Van Dale staat opgetekend. Nou, dan komt er wat los, hoor! Men leeft zich uit. Maarten van Rossem wordt er zelfs toe verleid om intieme mededelingen te doen over zijn uitsluitend gebruik van drielaags toiletpapier. Niveautje, hè? Ik heb ‘m trouwens nog niks horen jureren, maar what’s in a name, nietwaar? Maar zouden er nou echt geen betere onderwerpen te bedenken zijn? Er schijnt elke keer zoiets raars tussen te moeten zitten.

Philip Freriks is ook bepaald geen quizmaster. Dat nationale dictee, nou ja, dat kan nog, maar daar is het decor ook beter. Een regeringsgebouw waar dagelijks de slimste mensen rondlopen, want anders loop je daar niet, denk ik, die zich bezig houden met ons aller wel en vooral wee.

Ik wil ook graag slim worden dus vanavond kijk ik maar weer naar Dolores Leeuwin en Jan Rot, want die krikken de boel op omdat ze echt pienter zijn en gelukkig is de Canvas Crack er ook nog op BVN………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)