Kattengespin……

’n Vriend van onze jongste zoon haalde een kat uit het asiel. Vond ie gezellig. Wat hij minder gezellig vond was dat de poes zwanger bleek. Het asiel beloofde de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de drie poesjes die het gevolg waren van de zwangerschap. Moeder en kinderen verbleven wel in het huis van de vriend.

Onze zoon heeft dus de ontwikkeling van hulpeloze blinde wurmpjes tot door het huis rennende, op de gekste plaatsen in slaap vallende kattenkleuters kunnen meebeleven. Hij had zelf ook al een poosje plannen voor het nemen van een kat en besloot één van de jonkies te adopteren. Het asiel wou hem er wel meteen twee aansmeren, maar dat vond ie ’n beetje teveel van het goede.

Hij moest om e.e.a. te regelen naar het asiel om een overeenkomst te tekenen, een aardig bedrag te  betalen, waarvoor de kat wordt gechipt, twee maal ingeënt, ontwormd en na verloop van tijd zal worden gecastreerd. In het contract stond dat hij de kater ‘ in bruikleen’ kreeg. Ik vind dat meer een uitdrukking als je het over een grasmaaier hebt of zo en niet over een levend wezen. Vond L. ook, maar  het stond er nou eenmaal zo.

In ieder geval wordt dit zijn  nieuwe huisgenoot met wie ik graag kennis zal maken. Hij heet Bacchus, als ik het goed heb en dat is natuurlijk een prima naam. Helemaal voor een kater. Daar is over nagedacht…….

1 reactie op “Kattengespin……

  1. Lars

    augustus 29, 2012 at 1:43pm

    En ook nog eens geboren op m’n verjaardag – te veel tekenen aan de wand. 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)