Boter en suiker……

De mensheid wil beduveld worden en de Apeldoornse mensheid is daarop geen uitzondering. In onze Americahal werd zondag een “Taarten-en Trends”- show gehouden. Een en ander werd culinair  gepresenteerd door Rudolf van Veen, die een ‘topkok’ heet te zijn. Ik heb zijn naam wel eens gehoord, maar de televisieprogramma’s waarin hij optreedt nooit gezien. Toen ik ‘m zag in de krant kwam zijn hoofd me wel bekend voor, maar dat is het wel.

Op die taartendemonstratie waren nog best veel mensen afgekomen, want zoetigheid doet het nog best in deze zure tijden. Denk maar eens aan die afzichtelijke cupcakejes, die je tegenwoordig overal ziet. Dat is dus een van de Trends. Onze dochter liet die dingen járen geleden als versierbezigheid op kinderpartijtjes, als er ’n kind jarig was, al vervaardigen door de kleine gasten, dus zo nieuw is het niet. Maar toen waren het nog gewoon cakejes en geen Trend.

Tijdens het programma werd Rudolf, de ruim aanwezige pers én het publiek “overvallen” door de komst van de altijd zo vloekende en tierende Britse topkok Gordon Ramsay. Rudolf liet zich vanaf het begin niet inpakken, want die had snel door dat het een lookalike was. Hij bleef dan ook gewoon Hollands tegen ‘m praten, ook toen Gordon na een poosje vroeg of het ook in het Engels kon, maar toen was het Hollands al opmerkelijk goed verstaan door de Engelse gast .

Maar de aanwezige pers (ja die óók! Of ze moeten in het complot hebben gezeten, er waren ineens  wel heel veel camera’s zag ik in het videofilmpje) en het  publiek stonken er in eerste instantie vierkant in met boter en suiker. En dat is altijd lekker op een Taartendag natuurlijk. Mensen wilden een handtekening van de beroemdheid, die in de conversatie met Rudolf voor de vorm ’n paar keer “fucking” had geroepen, want ja, hij was daar tenslotte beroemd mee geworden. Ze wilden met ‘m op de foto en voor die bezoekers moet het toch wel jammer zijn, als blijkt dat het hem niet echt was.

Ze hadden het kunnen vermoeden toen Ramsay begon over ‘dat programma van Carlo Boszhard’ , de man die iedereen perfect kan nadoen (ik heb hem wel es gezien in DWDD) en in wiens programma Rudolf van Veen ook een rol gehad schijnt te hebben. Als het zondag Boszhard wás is dat een knap staaltje grimeurswerk. Hele volksstammen in de luren leggen is óók vakwerk…….

1 reactie op “Boter en suiker……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)