Ons eigen extremistje…..

Mijn Australische zus vroeg me of ik haar even wilde bijpraten betreffende die geblondeerde Hollander, die naar Australië wil komen en die eerst vanwege zijn extreme ideetjes niet welkom was, maar nu toch een visum had gekregen. Omdat ze in Australië ook de vrijheid van meningsuiting huldigen en dat imago willen ze niet kwijt.

Mijn zus had een foto van ‘m gezien op de televisie en daar vond ze hem nogal arrogant op staan. Of ie dat ook was, vroeg ze. Hij wordt daar omschreven als een behoorlijk gevaarlijk persoon.

Tja, en hoe dóe ik dat nou, dat bijpraten? Helemaal sinds de laatste verkiezingen vind ik ‘m eigenlijk een beetje zielig. Zijn stoere volkse praat heeft hem niet zoveel geholpen en zijn ‘gedoog’in het vorige kabinet vond ik ook nogal slapjes overkomen. Ja, dat overleg in de soep laten lopen op ’t Catshuis, maar dat hadden de anderen ook kunnen doen. En in de kamer was dat “Doe eens normaal, man!”wel een klapper, maar daar werd meer om gelachen dan dat het zoden aan de dijk zette.

Hij heeft beslist geestige trekjes, dus zonder humor is ie niet, maar vanwege de zogeheten ernst van zijn boodschap kan hij zich ook weer niet zóveel veroorloven. Speciaal beveiligd moeten worden vanwege je opvattingen door een paar constant aanwezige kleerkasten lijkt me trouwens op den duur ook geen pretje. Hoewel je met die lui misschien stiekem best wel lol kunt hebben, vooral als je ze niet zelf hoeft te betalen.

Wilders vond dat Australië nogal wat rare teksten en voorwaarden verbond aan zijn toelating. Maar hij gaat er wel heen, want ook in Australië zijn groepen, die tegen de islam zijn. Dat is ook de belangrijkste reden dat die hem uitnodigen. Zoals hij ook op uitnodiging als een profeet  stond te oreren op Ground Zero destijds.

Maar ik dacht, dat ie zo nodig voor de ouderen van Nederland moest opkomen hier? Stond toch in zijn verkiezingsprogramma? Nou, daar komt sowieso niks meer van terecht, want daar heeft hij helemaal geen tijd meer voor. Tja, Omroep Max heeft ‘m ook nooit uitgenodigd natuurlijk……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)