Tijdgebrek…..

Nee, ik heb geen tijdgebrek, maar een tijdgebrek. Nadat ik eerst jarenlang moeite had met  “moet de klok nou vooruit of achteruit?” bij de wisseling van de zomer- of de winterinstelling, door het ezelsbruggetje ‘voorjaar-vóóruit’ ben ik daar nu wel van af, had ik om onverklaarbare reden het idee, dat de klokken dit weekend een uur terug gezet moesten worden. Ik weet echt niet hoe ik daar bij kwam.

Nou ja, omdat ik dat dus dacht begon ik vanmorgen direct na het opstaan enthousiast met de slaapkamerklok, de badkamerklok, de huiskamerklok en de keukenklok. Dat is altijd een heel gedoe en toen had ik nog niet eens koffie gehad.

Mijn kloris beluistert op zondagmorgen altijd even de ‘koffieronde’ van de Apeldoornse zendamateurs, die om 11 uur van start gaat. Daar was ie volgens mij dus om 10 uur mee bezig. Ik dacht zelfs, dat ze zich daar vergist hadden, maar nee, ik was de kluns. Eind oktober gaat de wintertijd pas in.

Kon ik verdorie al die klokken weer langs om ze goed te zetten! En ik verlang helemaal niet zo naar de winter, hoor. Niks mis mee, maar nu nog even niet. Ach, ik moest ook geen asters en chrysanten voor de tuin gaan kopen. Dat is zó herfst, dat het wel wintertijd lijkt……

1 reactie op “Tijdgebrek…..

  1. Sandra

    oktober 1, 2012 at 10:19pm

    Het ís ook onlogisch, zomertijd in maart, en wintertijd in oktober, dat is niet precies per half jaar. Ja, de lente begint in maart en de herfst in september, maar de wintertijd dus niet.
    Maar ja, die klokken een maand lang verkeerd laten staan is ook niet praktisch, zelfs niet als je wéét dat het eigenlijk een uur later is. (Of is het dan juist een uur vroeger?)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)