Plantaardig…..

Er zijn momenteel nogal wat wethouders in opspraak, zeg, zo hier en daar. Ook in Apeldoorn is het college sinds nog niet zo heel lang weer op orde. Geen fraude of zo, tenminste dat dacht ik niet, maar dom gedaan met grondspeculaties, ’n heel gedoe. Dat Apeldoorn vreselijk aan het bezuinigen is, omdat ze de rommel, die die misrekening heeft veroorzaakt liefst zélf willen opruimen, vind ik wel wat hebben. Het is jammer dat we daar allemáál aan mee zullen moeten helpen. Dat zullen we merken.

Maar nou stond er vanmorgen een foto in de krant met een breed lachende oud-wethouder, nee, niet die van Grondzaken, hoor, en een meneer die naast hem op z’n hurken zat en die Boon heet. En dat is een prima naam voor de plannen die ze hebben met 600 hectare van die in waarde gedaalde lap gemeentegrond. Daar willen ze grote moestuinen op aanleggen en die gaan dan de Stadsakkers van Apeldoorn heten.

Dan gaat er vers spul geleverd worden aan de Voedselbank en natuurlijk ook andere afnemers. Er zijn al contacten met allerlei instanties, want men denkt wel 150 tot 200 mensen aan werkervaring en/of dagbesteding te kunnen helpen. Nu gaat volgende week of zo, een deel van de gemeenteraad in Utrecht kijken, hoe of wat, want daar hebben ze al zoiets.

En dan hopen de initiatiefnemers over zo’n 2 maanden uitsluitsel te hebben van de gemeente als eigenaar van de grond. Nou en als ze nu nog  moeilijk gaan doen daar, dan moeten ze zich maar direct diep gaan schamen, dacht ik. Maar, al moet er nog veel gepland en geregeld, er is hoop en dan gaan in het voorjaar, je weet wel, als de klok weer ’n uur vooruit gaat, het eerste zaad en de eerste stekkies de grond in. Zou mooi zijn, hè?

Ik vind het een subliem plan en de plek waar het komt, in het zuidelijk deel van Zuidbroek, de nieuwste woonwijk, prachtig. En dat wil je als bewoners met zo’n wijklogo toch ook veel liever dan nog meer stenen huizen? Van de nood een deugd maken noemen ze dat…..

2 reacties op “Plantaardig…..

  1. StadsAkkers

    december 5, 2013 at 11:14pm

    En het is nog gelukt ook! We draaien nu een jaar! En voor meer dan € 22.000,- (gratis) in 2013 geleverd aan de Voedselbank. Mooi, hé.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)