Dubbel geparkeerd…..

We zijn van plan vandaag ons lidmaatschap van de ANWB op te zeggen. Op hun website staat dat ze dat jammer vinden. We zijn 44 jaar lid geweest en dat is natuurlijk best lang. Ouwe hap zogezegd. Toen onze auto’s doorgaans niet zo jeugdig waren en wij nog wel, hadden we de Wegenwachters nog wel es nodig. Later, toen wij ouder waren, werden onze auto’s steeds jonger en dus minder blessuregevoelig.

Nu hebben we weer ’n nieuwe en daar zit een hele min of meer gratis serviceverlenende organisatie aan vast vanuit de garage waar we ‘m aanschaften. En weet je wie ze er bij halen als een van hun klanten onderweg sores met z’n auto heeft? Juist. De ANWB! Hebben ze ’n dealtje mee gemaakt. Toen leek ons eigen lidmaatschap niet zo zinvol meer.

Maar het voelt wel raar, hoor, dat opzeggen. Net of je er dan niet meer bij hoort. Mijn vader was al lid, dat is al meer dan vijfenzestig jaar geleden of zo. Emblemen op de auto van de Wegenwacht en de ANWB. Dan was je in die jaren een echte automobilist, die de mensen in hetzelfde merk als waarin je zelf reed groette.

Wij hadden later ook de Reis-en Kredietbrief, die we nooit nodig hebben gehad trouwens. De creditcard heeft ‘m ook vervangen natuurlijk. Nou ja, weer een periode afgesloten. Financieel dan, want ├íls we wat krijgen? Dan komt gewoon de Wegenwacht…..Grappig, toch?

4 reacties op “Dubbel geparkeerd…..

 1. jan

  november 1, 2012 at 2:25pm

  Wij maakten een paar jaar geleden dezelfde keuze om dezelfde reden. Maar ik had er geen raar gevoel bij.

 2. Verbal Jam

  november 14, 2012 at 9:45pm

  Toevallig deden wij dit onlangs ook. Wij kochten een nieuwe Honda en daar zat de pechhulp bij in, uitgevoerd door de Wegenwacht van de ANWB. Vooral mijn vrouw heeft deze beslissing genomen om economische redenen, maar voor mij was het inderdaad even slikken. Vooral toen ik onlangs iemand midden in de nacht langs de snelweg zag staan met een kapotte auto.

 3. Tjeerd

  april 15, 2013 at 6:00pm

  Als u de emblemen/schildjes nog heeft dan heb ik wel belangstelling

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)