Verloopstuk…..

Gisteren schreef ik al dat ik mijn rijbewijs moest verlengen. Ik was dat namelijk in oktober vergeten te doen. Had voor de negenentwintigste moeten gebeuren.  Ik had alles gedaan wat een bejaard iemand moet doen om weer legaal te mogen rondrijden. Ik was medisch gekeurd, had ook de goedkeuring van het CBR al in huis. Dat had ik in juli allemaal al moeten regelen omdat de procedure bij het CBR nogal lang zou kunnen duren. Het was dus maanden voor de verloopdatum al klaar. Nou en omdat de tijd vliegt kwam ik pas deze week tot de ontdekking dat ik nú dus te laat was.

De ambtenaar op het stadhuis vond het trouwens geen punt. Volgende week dinsdag kan ik gewoon mijn nieuwe rijbewijs ophalen. Dat moet persoonlijk. “Maar u mag niet rijden!” werd me meegedeeld en brave burger als ik ben heb ik dat vanaf het moment van ontdekking van het verloop ook al niet meer gedaan. Een eventuele boete is bij aanhouding niet misselijk, heb ik me laten vertellen.
Mijn zoon is mijn chauffeur, want ik ben momenteel dus niet bevoegd. En dat is lekker, zeg! Daar moet je verdorie mee uitkijken! Maar goed, vanaf dinsdag ben ik weer een kleine zelfstandige en heeft mijn ZZP-zoon geen reden meer voor flauwe grapjes over vergeetachtige ouwe dames die zich moeten laten rondrijden door een jeugdig persoon…..

3 reacties op “Verloopstuk…..

 1. Grietje

  november 26, 2012 at 9:23am

  Heb je nu al je rijbewijs terug? Lijkt me toch wel het handigste ook al heeft ‘laat je rijden’ ook wel iets.

 2. Menno Nicolai

  november 27, 2012 at 8:36pm

  Mijn rijbewijs is geldig tot 27 april 2015, want dan word ik 70 (nou ja, Deo, de nefroloog, de cardioloog, de longarts, de apotheker en de huisarts Volente). Maar ik kan dus maar het beste in oktober 2014 beginnen met de voorbereidende werkzaamheden?

 3. Els

  november 28, 2012 at 1:59am

  @Grietje: Ja, hoor! Geregeld. Ik hoef me niet meer te laten rondrijden, maar kan weer zelfstandig de hort op. De mannen in ons huis kunnen zich na een feestje door mij laten rijden, maar dan is er meestal sprake van “glaasje op…. laat je rijden!”
  @Menno: In de brief die ook jij van het CBR gaat krijgen bij toetreding tot de zeventigersclub zullen ze je wel aanraden tijdig met e.e.a. te beginnen. Dan gaat het niet om een eventueel bejaardentempo maar het is hun eigen ambtenarentempo waar ze niet zoveel vertrouwen in hebben. Je hebt trouwens, behalve Deo, heel wat goedwillende mensen die zich om je bekommeren, zie ik. Het komt dus wel goed met dat rijbewijs in april 2015!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)