Kerstvisite…..

Onze familie was leuk compleet op de Eerste Kerstdag. Dat was gezellig. Onze Utrechtse zoon had zijn jonge katertje, dat sinds we hem voor het laatst gezien hadden, inmiddels wel al ’n kater geworden is, meegenomen, omdat hij die niet alleen thuis kon laten. Hij wou een paar nachtjes overblijven en de oppas die hem in zulke gevallen altijd uit de brand helpt, had zelf  kerstvisite. Dus vandaar dat Bacchus  hier was.

Dat was een hele happening voor het beest, want hij is al die mensen en ook de maat van ons huis niet gewend. Het was toen hij er net was en bevrijd werd uit z’n reistas een heel gesnuffel en veel geschrik vanwege vreemde geluiden en zo. Onze andere zoon had z’n broer + attributen voor z’n huisdier (tsjonge, voor ’n baby heb je heel wat bij je, maar voor zo’n  kat ook, hoor!) heel diervriendelijk met de auto opgehaald, zodat ze niet in de drukke trein hoefden.

Onze kerstboom bleek voor de poes zeer interessant. Daar ging hij heel creatief onder liggen. Verder is hij er mooi afgebleven. Ik ken katten die de verleiding van die wiebelende takken, slingers en ballen niet hadden kunnen weerstaan. Bacchus had wel snel door dat mijn zolderkamer, waar zijn baas ook sliep, de rustigste plek in huis was en daar heeft hij zich dus ook steeds teruggetrokken.

Voordat hij gistermiddag naar huis ging, weer chic per automobiel, heeft hij nog wel even een rondje ‘ gek doen voor beginners’ ten beste gegeven. Het is een erg leuk en gezellig beest en hij mag best nog es komen logeren. Z’n baas trouwens ook, maar die wist dat al…..

2 reacties op “Kerstvisite…..

 1. Irene

  december 27, 2012 at 7:28pm

  Dat waren dus levendige kerstdagen. En nu nog een gelukkig nieuw jaar!

 2. Jenni

  december 28, 2012 at 12:35pm

  Wat zullen dat heerlijke dagen geweest zijn en een kat in huis geeft altijd gezelligheid (vind ik). Ik wil jou en de jouwen een gezellig, gezond en gelukkig 2013 toewensen en ik hoop je schrijfsels ook in het nieuwe jaar weer te mogen lezen.
  Hartelijke groet,
  Jenni.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)