Smokkelen zonder grenzen…..

Wat mensen er aan vinden om illegaal vuurwerk te kopen. Men wil “zwaarder” spul en ondanks verscherping van de wet daar schijnen ze dat in België te hebben. De verkoop daarvandaan loopt als een trein. Ze zijn blij met ons, die Belgen!

Hier lopen jochies al de hele dag te knallen, gisteren trouwens ook al. Het zijn altijd van diezelfde knulletjes in groepjes van een stuk of zes, acht, die zich steeds verplaatsen. Ze zijn zich zeer bewust van het feit, dat ’t geknal eigenlijk nog niet mag. Dat is nou juist het leuke, zeggen ze. Spannend.

Ik verbaas me wel over die maar liefst  50.000 klachten op die overlast meldlijn. Apeldoorn valt wel mee, dacht ik. Ik schrik er niet zo erg meer van, van zo’n knal, maar ik zal misschien naar Schoonenberg moeten of zo. Of, en dat hoop ik maar, ik word toleranter…… 

Nog iets waar ik me over verbaas: in Engeland hebben ze het over twenty-thirteen als ze het over ’t komende jaar hebben. Ik vind dat ’n beetje  makkelijk klinken. Net of ze die tweeduizend jaar er maar bij vinden hangen. En het is nogal wat, tweeduizend jaar. Die mag je best noemen, want er is  het een en ander gebeurd binnen die twintig eeuwen. Ik vind het mooi dat wij ze wel vermelden.  Dus ik ga iedereen een gelukkig, gezond en niet al te armoedig  tweeduizenddertien wensen!

En een prettige avond met legale bollen…..!

1 reactie op “Smokkelen zonder grenzen…..

  1. Irene

    januari 1, 2013 at 12:16pm

    Jou (en jullie) wens ook ik een heel goed jaar. Jij doet natuurlijk altijd alleen maar legale dingen 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)