Tijdpassering…..

Tegenwoordig ben ik zeer snel klaar met mijn lijstje van weblogs, die ik lees . Waarom? Ze schrijven niet, de webloggers. In ieder geval niet zo frequent meer als twaalf jaar geleden toen ik met het mijne begon. Ik weet trouwens na al die jaren nog steeds niet of het nou ‘het’ of ‘de’ weblog is, maar dat is natuurlijk onbelangrijk. Ik vind ‘het’ logischer, maar misschien getuigt dat van totale onkunde in het webwezen.

Het zijn meestal  webloggers van het eerste uur, die vrijwel dagelijks hun log aanvullen, de wat ouderen (ik hoop niemand voor het hoofd te stoten) die voor mij, doordat ik ze volg,  min of meer oude bekenden geworden zijn. Ze hebben nog van alles te melden. Wonen spannend in een stad of ver land, hebben honden, katten, páárden zelfs, vertellen over hun belevenissen in de natuur, werken nog. Aan de jongeren kun je merken dat ze carrière maken en het webloggen niet belangrijk meer vinden.

Het is veranderd. Er zijn veel weblogs verdwenen, die ik altijd leuk vond en las, andere bestaan nog wel, maar de laatste update is uit het jaar kruik.  Ik zoek wel eens elders, maar kan ze niet meer vinden. Ik moet mijn lijstje maar eens opschonen. Ik snap ’t wel, hoor. Twitter is sneller, makkelijker en altijd bij de hand. En webloggen hoeft dan niet meer. Jammer, maar helaas. Tijden veranderen. Maar ik verander  niet meer zo  en dat is lastig soms.

Van zoiets als Facebook snap ik niet zoveel. Dat gedoe met vrienden en die duimen up en down. Als ze me dat nog eens kunnen uitleggen.

Nou ja, ik ben d’r nog, mijn weblog is d’r nog en we zien wel wanneer mijn schip strandt. Ik kan voor vandaag melden dat er sneeuw ligt buiten. Het is niet zoveel als elders, maar dit is al een hele happening, hoor……!

6 reacties op “Tijdpassering…..

 1. Cor

  januari 15, 2013 at 4:14pm

  Er zijn inderdaad steeds miders webloggers. Het web verplaatst zich naar Facebook en Twitter en naar de “reaguurders” bij kranten en opiniesites.
  Ik ben blij dat je nog steeds af en toe van je belevenissen schrijft. Ik ken je niet, maar ik glimlach er met enige regelmaat om.

  Het Weblog en De Weblog mag van de Dikke van D. allebei. Maar die vindt het vast ook wel goed als je het hebt over Het Webwezen en De Webwezen 😉

 2. Menno Nicolai

  januari 16, 2013 at 2:48pm

  Schrijf rustig voort, ik lees je wel. En ja: een tweetje vanaf de iPhone is zo verstuurd en om dan ook nog eens een verhaaltje te gaan zitten tikken met als belangrijkste inhoud dat hier ook sneeuw ligt breng ik niet al te vaak meer op.

 3. Verbal Jam

  januari 18, 2013 at 10:13pm

  Het is goed dat je andere webloggers even achter de vodden zit, want anders kakken ze in. Ikzelf incluis. Ik ben druk met de verbouwing van mijn nieuwe huis, maar dat mag natuurlijk geen enkel excuus zijn!

 4. Irene

  januari 22, 2013 at 10:09pm

  Ja hou vooral niet op, Els. Het (ja, zonder meer HET) weblog isnaast andere social media een eigen vorm, waarin je meer kwijtkunt dan in het vluchtige facebook en het nog vluchtiger twitter. Het heeft allemaal zijn functie en zijn liefhebbers. Ik vind het juist leuk dat webloggen nu geen hype meer is, iets is dat iedereen doet, maar een eigen genre. Net als een krant nieuwsflitsen heeft, blablaverhalen en degelijke achtergrondartikelen. En ik vind het leuk om te lezen wat jouw mening over onze gekke wereld is, en over Apeldoorn en omstreken in het bijzonder.

 5. els

  januari 23, 2013 at 1:30am

  @Irene: Nee, ik hou er niet mee op, want ik vind het inderdaad gewoon leuk om te doen. Maar dat er wel eens een op ’n laag pitje staat is jammer. Dat gebeurt met mijn log ook wel eens omdat ik het vervelend vind om het over het weer te moeten hebben, al is dat dan uit Apeldoorn en omstreken.
  @VJ: Ik ben trouwens gék op verbouwingen, hoor! Vertel, vertel!

 6. Mack

  januari 31, 2013 at 9:59pm

  Ik hoop dat ik je onthou dan. Irene moet me maar eens helpen herinneren met haar “u zegt”

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)