Telwoord…..

’n Halve eeuw oftewel 50 jaar, dat is het aantal waarvoor onze oudste dochter vandaag een feestje geeft. Zo lang leeft ze namelijk als je die negen maanden daarvoor effe niet meerekent. Ik kan het me haast niet voorstellen, zo snel als die halve eeuw voorbij is gegaan.

Vijftig jaar geleden was om deze tijd met deze moeder nog niks aan de hand. Ze wás het nog niet eens. Ja, in blijde verwachting van de dingen die zouden gaan komen. Nou ja, laat dat ‘blijde’ er maar af, want je hebt bij je eerste kind nog geen idee van wat je te wachten staat. Ja, in theorie, maar je kunt er van op aan dat de praktijk heel anders uit zal pakken, dat weet je zeker.

En buiten was het KOUD! Dat is het nu weer, maar toen was het 20 graden onder nul. Dat mag je gerust barre kou noemen. Toen gingen ze nog een Elfstedentocht houden ook! Die heroïsche van Reinier Paping.

Maar dat kon mij toen geen moer schelen, hoor! Ons kind stond op stapel en dat was veel belangrijker. Het ging gelukkig allemaal prima en Karin Maria veranderde ons leven voorgoed. Voor het eerst vader en moeder. Met verantwoordelijkheden voor dat kleine wurm. Wat was ’t een wondertje. We kregen daarna natuurlijk nóg drie wondertjes, maar die eerste keer……En nu wordt ze vijftig en heeft zelf kinderen en verantwoordelijkheden. Dat is allemaal ’n reden voor een feestje, zonder meer. Dus: gefeliciteerd, grote dochter…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)