Onkruid…..

Onze tuinman, die vorige week voor het eerst dit jaar weer present was, begon meteen op me te mopperen. En waarom dan wel? Nou, ik voer de vogels. Dat doe ik met strooivoer en dat geeft volgens onze tuinkabouter erg veel onkruid in de zomer. Ja, die vogels eten niet met vork en mes, dat is waar. Dat strooivoer doet z’n naam eer aan. Er wordt nogal eens mee rondgestrooid door de dames en heren vogel.

Maar je kunt hier van de grond eten, dus veel vogels doen dat ook. En dan denk ik dat het allemaal wel mee zal vallen met dat onkruid. Er zullen best wel eens wat vergeten zaadjes uitlopen als het, wie weet,  ’n keer warmer wordt, maar daar zal ik dan wel op letten.

Als het aan onze tuinvriend ligt, mag ik alleen maar mezenbolletjes ophangen. Maar dat dóe ik al. Die zitten al jaren  in het menu. Strooivoer, mezenbollen en ’n fijngeplukt oud boterhammetje zo nu en dan. Onze vogelcliëntèle is daar zeer tevreden mee.

Dus pech voor de tuinman. We genieten de hele winter ( en de onwijs koude lente ook nog) van de vogels in onze tuin. Nou ja, eigenwijze ik werpt zich bij deze op als,  in tegenstelling tot de tuinman, onbezoldigd onkruidbestrijder door flink mee te wieden als het zo uitkomt…..

1 reactie op “Onkruid…..

  1. Irene

    maart 31, 2013 at 10:04pm

    Er zijn toch ook mensen die overal wat over te zeuren hebben. Vogelvoer nota bene.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)