Veranderlijk…..

Dinsdag, je weet wel, toen het zo heerlijk (en verraderlijk) zonnig was hebben wij onze zomergordijnen opgehangen. Om de moed er in te houden dat het heus wel lente zou worden. Die gordijnen zijn wit met gekleurde bloemetjes en ik vind ze heel gezellig. Maar dat die verandering een heel karwei was, dat weten we weer eens. De winterse gordijnen moesten er natuurlijk eerst af en de gewassen zomerse gordijnen moesten eerst nog gestreken worden voordat ze konden hangen.

En het aardige van die als oppepper bedoelde interieurbevlieging was ook nog, dat er aan die gordijnen 63 houten gordijnringen zitten, die niet in de wasmachine kunnen. Die waren er dus af en moesten er weer aangenaaid worden. Ja natuurlijk, er bestaan ‘handiger’ systemen om je raamversiering op te hangen, maar bij ons is het nou eenmaal zo geregeld, dat die houten ringen om houten stokken moeten. Dat staat leuk, maar is veel extra werk. Nou ja, tijd genoeg, hè? En wat zijn nou 63 gordijnringen, ach…..

Kloris helpt altijd met ophangen, want ik ben slecht in iets boven mijn hoofd moeten doen. Heb ik altijd al gehad. Maar kloris vindt het los staan op een keukentrapje weer niks als ie niet precies kan voelen hoe dat dan ook alweer moet met die gordijnen. Heeft hij altijd al gehad. Ik sla dan altijd liefdevol even mijn armen om zijn benen, zodat hij zich wat zekerder voelt. Nou, bij gordijn nummer drie ( er moesten er acht) hoefde dat al niet meer, hoor. Fluitje van een cent.

Zo hebben we dus de lente een beetje in huis gehaald door middel van onze al redelijk ouwe bloemetjesgordijnen. We hebben ook nog een witte hoes gekocht voor over de bank en voordat je die er omheen hebt is de relatietest ook weer es uitgeprobeerd.

Maar ondertussen hebben we met moeite maar minimale kosten weer een andere look. Ouderwets ‘kamertje veranderen’. Dat deden we vroeger véél vaker. Hond, kat en kinderen werden d’r wel eens gek van. “Ze hébben het weer”, werd er dan gezegd. Ach, nu hebben we tussendoor wat vaker koffie gedronken en de zweetdruppels tellen we gewoon even niet. Het was leuk werk…..

3 reacties op “Veranderlijk…..

 1. Jenni

  maart 31, 2013 at 1:24pm

  Oh wat hebben jullie een gezellige huiskamer!! Vooral je vloerkleed (?) vind ik helemaal gewéldig 🙂 Moeten jullie nu komende herfst weer die 63 houten gordijnringen aan je winterse gordijnen bevestigen?

 2. Els

  maart 31, 2013 at 3:14pm

  @Jenni: Nee, daar zitten lussen aan dus dat werkt weer anders. De vloerkleden (we hebben er achter ook zo een)zijn in een opwelling gekocht. Die kleurtjes, hè, die deden het. Er lag eerst donkerbruin……

 3. Irene

  maart 31, 2013 at 10:08pm

  Wat een klus. Wij hebben hier ook houten ringen maar de gordijnen zitten er met clipjes aangehaakt, zo los. Zodoende missen wij die romantische ophangactiviteit die je zo leuk beschrijft. Toch eens met R over hebben …

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)