Bertha 38…..

Hoe is de weersverwachting voor morgen? Ik hoop echt dat het dan ’n beetje droog is. We hebben de weekendboodschappen al gedaan en we hebben ook de plantjes om de bloembakken aan de zijkant van het huis weer in orde te maken gehaald. Weer een hele zomer bloeiplezier als het niet gaat vriezen in juli. Want van de seizoenen kun je niet zo erg meer op aan. Die zijn uit, lijkt het wel.

Ja, de vogeltjes zingen ons ’s morgens wel wakker, hoor. Dus dan moet ik ook maar doen alsof het lente is en ook blijft. Ik ga ze morgen gewoon weer beplanten, die bakken. Maar nu regent het en ik ben niet in de wieg gelegd voor bikkel. Groot respect heb ik voor mensen, die er altijd, weer of geen weer, op uit gaan in ‘de natuur’. “Kom, kom, we zijn niet van suiker. Kou en nattigheid hoort er bij in de natuur!”

Mijn eigen binnenste natuur zit anders in elkaar. Die vindt koud en nat helemaal niks. Behoorlijk verwend en op z’n gemak gesteld dus. Maar het komt wel goed, hoor, morgen. Want ik wil ze weer zien hangen, de bakken met de bloemetjes. Ach, en ook als cadeautje voor Bertha 38, want die is morgen jarig…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)