Relax…..

Toen onze dochter hier laatst was met haar jongste zoon van tien en we met z’n allen op de bank aan de koffie zaten, vond ze dat Joost wel een beetje érg onderuitgezakt op die bank zat. “Kom, ga es even rechtop zitten!”, zei ze. Hij antwoordde: “Ik ben een hangjongere…..”

Ik mis tegenwoordig de  prietpraatjes van vroeger, omdat de kleinkinderen nou eenmaal geen kleine kinderen meer zijn, maar dit vond ik  wel weer ’n mooie!

Over rechtop zitten gesproken: je wordt tegenwoordig nogal eens geconfronteerd met reclame voor stoelen, waarbij je helemaal niet  rechtop zit. Integendeel, hoe meer onderuit, hoe mooier. En daar moet je nog behoorlijk voor dokken ook. Ze zijn hartstikke duur, die zetels. Relaxen kost geld!

Vooral oudere mensen moeten d’r makkelijk bijzitten, zeggen ze. Ze denken dat die ook het meeste geld voor zo’n zitplaats hebben, omdat ze er goed bij zitten. Er zijn zelfs stoelen waaruit je je kunt laten lanceren als je bewegingsapparaat wat slecht in de scharnieren zit. Ik heb daar wel eens ’n filmpje van gezien en het slachtoffer in de stoel lachte er wel bij dus die was blij dat ie zo makkelijk overeind kwam. Kan natuurlijk ook best een oplossing zijn voor iemand met stijve botten, die zich, net als mijn moeder vroeger, uit z’n stoel moet láten trekken.

Maar voor iemand die nog niet zo oud is en een hele dag hard heeft gewerkt kan een relaxfauteuil natuurlijk ook fijn zijn. Als ie ‘m kan betalen dan.  Zak chips d’r bij, dvd’tje, pilsje….Wie doet je wat…..Word je vanzelf een hangoudere…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)