Inpakken…..

Over ’n poosje gaan we ’n weekje op vakantie. Dan maak ik ter voorbereiding altijd even ’n lijstje van de dingen die we mee moeten nemen. Dat werkt handig en je hebt minder kans om iets te vergeten. Een paar jaar geleden printte ik eens ’n lijstje uit, dat op internet stond. Dat scheelde geschrijf. Er stonden wel spullen op, die wij helemaal niet nodig hadden. Ik kon hele sectoren overslaan, omdat ze niet op ons meestal eenvoudige assortiment vakantiebenodigdheden sloegen.

Dat handige lijstje met die opsomming van de huis-, tuin- en keukendingen ben ik helaas kwijt en nou dacht ik het gewoon wel weer even opnieuw uit te printen, maar ik kan ’t niet meer vinden!

En oh, lijsten genoeg, hoor! Alle reisorganisaties willen je wel helpen inpakken. Maar dan willen ze eerst weten waar je heen gaat, hoe, of d’r kinderen of huisdieren bij zijn en hoe lang je denkt weg te blijven en zo. Dat gaat ze eigenlijk niks aan, vind ik. Aan alle kanten druipt van die inpakhulp af dat ze gewoon willen weten of je een interessante klant bent, die ze kunnen bestoken met allerlei reclame en aanbiedingen. Ze pakken eerst jou in en pas dan krijg je de lijst om zelf  in te gaan pakken.

Ik ga nu maar zelf even ’n lijstje maken. Gewoon uit mijn hoofd, net als vroeger en gewoon met ’n ballpoint of misschien wel met een potlood, met zo’n gummetje aan z’n achterste. Zodat ik kan uitvlakken wat bij nader inzien eigenlijk helemaal niet mee hoeft. Voor zo’n weekje, ach….en waar we naar toe gaan hebben ze trouwens óók winkels oftewel shops. Ra, ra, ra  waar zouden we toch heen gaan……?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)