Alle beetjes helpen…..

Een week of wat geleden zijn we overgestapt naar een andere energieleverancier. Als je een slimme consument wilt zijn moet je zo nu en dan eens kijken of dat zin heeft. Erg veel scheelt het meestal niet, maar zoals de Engelse supermarkt Tesco altijd zegt: “Every little helps”. We hebben de boodschappentasjes van de vakantie nog in gebruik vandaar dat ik op die slogan kom.

We konden als slimme consumenten als ‘welkom’ kiezen voor de slimme thermostaat “Toon”.  Als je een gemiddelde Nederlander naar Toon vraagt denkt ie meteen aan Toon Hermans. Maar bij ons is dat niet meer zo. Deze Toon vertelt ons alles over ons energieverbruik en nog veel meer, dat daar niet direct mee te maken heeft. Files, de buienradar, van alles en nog wat.

Maar wat betreft dat verbruik zijn we al bezig uit te vinden, welke apparaten in ons huis de grote verslinders zijn. Doordat het IT-bedrijf van onze oudste zoon in dit pand gevestigd is wordt uiteraard in deze stulp meer energie gebruikt dan in een gewoon huis. Er wordt vaak ’s nachts gewerkt, we zijn nou niet direct vroeg-naar-bed-gaanders ook, dus dan gaat dat zo.

Niet onnodig licht laten branden, spaarlampen gebruiken en zo, dat deden we natuurlijk al, maar Toon zorgt ervoor, dat je nog oplettender wordt, zodat je in ieder geval niet zelf de verslinder bent. De koffieautomaat gaat vaker uit en ik deed mijn was altijd in de droger. Hup, uit de wasmachine, even uitslaan en dan gewoontegetrouw in de wasdroger. Gemak dient de mens.

Door toedoen van Toon hebben we gisteren weer een uitklapbaar droogrek gekocht. Ik moet nog even kijken waar precies ik ‘m het handigste kan neerzetten, maar verder is ’t back to the future, hoor!

Is Toon dood? Welnee, hij lééft……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)