Babydol……

Weet je wat ik niet zo goed begrijp? Waarom voetballers met hun pasgeboren baby gaan rondlopen op het veld. Om te laten zien, dat ze meer kunnen dan voetballen?  Soms hebben ze nog meer kinderen bij zich, van henzelf dan.

Niet een geleend “‘de jeugd heeft de toekomst'”-kind, zoals gebruikelijk bij het begin van een wedstrijd. Die gewoonte vind ik trouwens leuk, hoor. De jochies en vaak ook meisjes die met hun idolen het veld op mogen lopen, zijn daar duidelijk trots op.

Maar je ziet soms ook voetballers, die net vader zijn geworden en een doelpunt scoren,  van die wiegende bewegingen maken met hun armen. Ze dragen dat succes dan, naar ik mag hopen, op aan hun vrouw of vriendin, die er (mede) voor gezorgd heeft dat er wat te wiegen valt.

Maar dat gesjouw met je nageslacht op het veld vind ik wat overdreven. Voetballer is gewoon een beroep. Zie je ooit een stukadoor met een baby rondlopen op z’n werk? Nou dan……..

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)