Dier en mens…..

’n Twitterberichtje dat ik vanmorgen las bracht me bij een verhaal over een vrouw, die op vakantie ging en dacht dat haar twee katten haar afwezigheid nauwelijks aan zouden kunnen. De buurvrouw zou ze van voer voorzien. Bovendien kreeg die een waslijst met instructies die ze moest afwerken om de schatjes in conditie te houden. Ze moest bijvoorbeeld drie maal per dag twintig minuten bij de beestjes op bezoek gaan en met ze kroelen om ze het idee te geven dat er heus nog wel van ze gehouden werd. De buurvrouw was wel goed maar niet gek. Eten geven, natuurlijk, maar verder vond ze het onzin.

De buurman aan de andere kant werd gestoord van de radio, die mevrouw in de badkamer, die aan de zijne grensde, had laten aanstaan omdat ze dacht dat haar beestjes dan wat afleiding zouden hebben. Nou ja, een heel verhaal over hoe mevrouw de vakantiegangster dacht dat de katten op haar niet aanwezig zijn zouden reageren. Absurde veronderstellingen en nog knap arrogant ook. Ze bleek namelijk helemaal niet onmisbaar. De dieren vermaakten zich uitstekend. Niks mis mee. Ze had zich jarenlang allerlei sociale bezigheden buiten de deur ontzegd, omdat ze dacht dat de poezen niet zonder haar konden. Om ze niet te ontregelen.

Nou, er valt niet veel te ontregelen aan een kat, hoor! Dat weten we uit ervaring. Qua gedrag dan, dat maakt ie namelijk zelf wel uit. De reden waarom ik katten zo leuk vind. Zolang hij niet ziek is hoef je d’r als mens weinig aan te doen. ’n Aaitje op z’n tijd vindt hij gezellig en de onze praatte ook wel terug als je iets tegen ‘m zei, maar dat was meestal rond etenstijd of zo. Onze zoon kon ‘m als een hond bij zich roepen en dan kwam hij ook. Maar die heeft wat met dieren, dat wij niet hebben. Sommige mensen hebben dat.

Onze Tommy is 18 jaar geworden en helaas was z’n laatste jaar een beetje een sukkeljaar en dat was jammer. We hebben veel plezier aan hem beleefd, maar zoals die vrouw met haar gedierte omging, nou nee, dat zat er bij ons niet in. Het was bij ons wel mens en dier en niet andersom. Wij gingen gewoon met vakantie ook. Dan gaf de buurvrouw hem eten en liet hem binnen en buiten, maar de kans om een warme band op te bouwen kreeg ze niet.

Als we weer thuis kwamen na de vakantie, negeerde hij ons een paar dagen. Niks van : “Hé, leuk dat jullie d’r weer zijn! Hoe was het, een beetje aardig weer gehad?” Nee hoor, rug naar je toe, zwijgzaam en hooghartig uit het raam gaan zitten kijken. Mooi beest, Tommy…..

6 reacties op “Dier en mens…..

 1. Irene

  juli 4, 2013 at 9:54am

  Hier ook zo. Als we dan zo nodig met vakantie moesten nou dan hoefden we niet te denken dat ze ons om de hals zouden vallen bij terugkomst 😉

  • http://www./

   november 3, 2016 at 7:47pm

   This was great. I think I gave a head nod to almost all of these categories. Some more strongly than others. But this was a good affirmation. Onward and upward…

  • June 9, 2012 unquestionably like your net web-site but you must look at the spelling on quite a few within your posts. Numerous them are rife with spelling troubles and I uncover it very bothersome to tell the truth nevertheless I will undoubtedly occur again once again.

  • auto grants

   mei 17, 2017 at 4:59pm

   ‘ps. I’d suggest wiping your eggs with a clean damp cloth before storing’Oh for shame Mrs Crox did say I should clean them before exhibiting their picture on this blog.

 2. karin

  juli 17, 2013 at 10:18pm

  Nou, ik heb ‘m ook wel eens eten gegeven en als dank scheet hij elke dag op de mat. Onder de brievenbus, ook nog. En hij hield daar weer mee op als jullie thuis kwamen.
  Dus hij miste jullie heus wel. En gaf straf, die jullie en ik uiteraard verdiend hadden..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)