Knieën…..

‘k Heb een grief.  Ik word gesommeerd door allerlei modeketens dat ik toch vooral de zomer moet vieren door het kopen van tenminste een nieuwe jurk. Een bloemetjesjurk bijvoorbeeld, want daar hou ik van, en die zijn er in hele leuke stofjes. Op de plaatjes getoond door mooie jonge meisjes. De term ‘bloemetjesjurk’ is dus niet meer, zoals vroeger, voorbehouden aan oude oma’s. Als  je in vroeger dagen aan de bloemetjesjurk toe was, nou, dan had je ’t wel gehad allemaal.

Maar dat is nu niet meer. Leuke bloemetjesjurken (jurkjes heten die tegenwoordig, hè?) zijn er, maar ze zijn zo kórt! Zoveel vrouwen met mooie kniën zijn d’r toch niet! Zelfs de dames van het NOS-journaal hebben soms jurken aan waardoor ik hevig ga verlangen naar de tijd, dat ze niet van top via knie tot teen te zien waren. Dat ligt aan mij, hoor, dat ik dat vind. Dat weet ik ook wel.

Maar al die leuke bloemenstofjes gaan ondertussen wel aan mij voorbij. Vanwege mijn kniën, dat is toch tragisch? Vaak ook wel vanwege het décolleté, hoor, dat natuurlijk ook niet meer is wat het geweest is, maar daar kun je tenminste nog wel iets ‘bedekkends’ mee doen als geld uitgevende oudere. Een sjaaltje rond je knieën loopt zo moeilijk…..

5 reacties op “Knieën…..

 1. Jenni

  juli 10, 2013 at 1:58pm

  Volgens mij hebben ze daar die vreeeeeeselijke witte leggings voor uitgevonden 😉

 2. els

  juli 10, 2013 at 3:40pm

  Wat je zegt: vreeeeeeselijk…..Maar wie ze mooi vindt, dat mag ook.

 3. jan

  juli 11, 2013 at 6:21pm

  Ik word gesommeerd door allerlei modeketens . . . Daar maak je al meteen een denkfout Els. Maar is schat jou zo hoog in dat ik denk dat je dat schrijft for the sake of the story 🙂

 4. Els

  juli 12, 2013 at 12:46am

  @jan: uiteraard. Het idee, dat ik me zou laten sommeren, tsssss……..

 5. Lidy

  augustus 17, 2013 at 2:57pm

  Nu alle bloemetjesjurken/-jurkjes er eindelijk uit zijn en niemand ze meer heeft… nu wordt het weer mode… en nee… ik hoef ook de knieën van de omroepsters niet te zien. Zet ze maar weer gewoon achter een tafel, dat is meer dan genoeg… je hebt helemaal gelijk!!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)