De band met de trouwe klant…..

Toen wij zo’n 28 jaar geleden ons huis huurden van een woningbouwvereniging, die heel toepasselijk “Ons Huis” heette, tenslotte wás het ook hun huis, betaalden wij naar later bleek aardig wat méér huur voor onze woning dan onze buren. Zelfde huis, alleen is ons huis een hoekhuis, dus die meerprijs was sowieso wel logisch als het “iets” meer was geweest. Maar het scheelde echt aardig wat met de buren. Nou ja, zo’n aanpassing  gebeurde eigenlijk altijd bij een nieuwe huurder met een  nieuw contract, dus dat was niet zo bijzonder.

Later scheelde het nog wel meer omdat wij, in tegenstelling tot de buren, alle ramen en buitendeuren in het huis lieten voorzien van dubbel glas. Dat was een aanbieding van de huisbaas, waar wij dus gebruik van hebben gemaakt. We hadden studerende kinderen, we namen als ouders met een grenzeloos vertrouwen tenminste aan dat ze dat zaten te doen op hun dubbelbeglaasde kamers, en we wilden niet dat onze bloedjes op de tocht zouden zitten. E.e.a. had een hogere huur tot gevolg, maar het bleek heel comfortabel, ook qua geluid van buiten.

Nog weer later kochten we het huis van onze verhuurder, werden dus huiseigenaren en het contact met “Ons Huis” werd minder, want het was nu óns huis. We hebben nog een klusabonnementje van ze en als er aan de huurwoningen iets wordt gedaan, vragen ze altijd of wij als kopers en “ouwe klant” willen dat het betreffende werk ook bij ons moet worden gedaan.  Maar even goeie vrienden, hoor, als je het zelf al hebt gedaan of je vindt ’t niet nodig. Gezellig, gezellig…..

Vanmiddag zag mijn zoon toevallig, dat zijn dure abonnement bij UPC voor heel wat minder wordt aangeboden aan nieuwe klanten. Hij belde met de klantenservice, want het scheelde echt tientjes, hoor. Maar daar kreeg hij te horen dat ze geen boodschap hadden aan ouwe en ondanks alles trouw gebleven klanten. Die betalen dus gewoon hun hogere abonnementskosten door. Het is dus dondersgoed opletten geblazen met die gasten.

Hij heeft na onderhandeling nu wel een soort deal gesloten, geloof ik, maar het is eigenlijk best een rare constructie dat je alle reclames van die lui moet volgen. “We kunnen niet al onze 20.000 klanten op de hoogte gaan houden, meneer!” werd er gezegd. Stilzwijgend verdien je dus het meest aan ouwe klanten. Zouden er meer bedrijven zijn, die het zo doen? Verzekeringen, energiebedrijven? Ik noem maar wat. Wat is een supermarkt dan eigenlijk een transparante winkel, hè? De ene week de druiven nog 1,69 en vandaag waren ze een euro! Gezellig, gezellig…..

1 reactie op “De band met de trouwe klant…..

  1. Irene

    augustus 30, 2013 at 11:51pm

    Zeker weten. Bij de bank (ING) is het al net zo. Nieuwe klanten worden gelokt met aanbiedingen en de ‘oude’ klant komt niet voor die korting in aanmerking.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)