Dertien in een dozijn….

En…..? Al van de trap geduveld en je enkel verzwikt? ’n Blauwe envelop op de mat? Of een bekeuring, ook leuk? Zulke geintjes zouden allemaal moeten gebeuren vandaag, want het is vrijdag de dertiende! Als ik dat verhaaltje in de krant niet had gezien, had ik me die datum niet eens gerealiseerd.

Ik ben niet zo van het bijgeloof. Van het geloof ook niet, maar van het bijgeloof al helemaal niet.  Toch zijn er heel wat hotels zonder kamer 13. Gebouwen zonder 13e verdieping. Ik vind dat trouwens een gek woord: verdieping. We hebben het daar bij ons thuis wel eens over gehad. ’n Parkeergarage, ja, maar je begint bij een gebouw of een huis toch niet te tellen op zolder? De dertiende etage is toch logischer?

Maar nou ja, daar hadden we het niet over. Wel over de rare hekel die mensen hebben aan het nummer 13. Ze willen niet trouwen op een 13e van de maand, hoewel ze wel graag een dertiende maand willen. Is toch gek, nietwaar?

Ik las vanmorgen dus over een stel hier in Apeldoorn, dat nogal gerelateerd was aan het getal dertien. De vrouw kwam uit een gezin met dertien kinderen, was jarig op de dertiende, kreeg toen zelf een dochter op een vrijdag de dertiende en toen ze een huis lieten bouwen bleek dat óók nog es een nummer 13 te worden.

Ze hebben toen maar een nogal apart nummerbord op hun huis gemaakt: “12+1=”. Het is even rekenen, maar er is, sinds ze er wonen en dat is alweer een hele tijd, geen brand en ook geen overstroming geweest, dus zoiets helpt wel, hoor…..

1 reactie op “Dertien in een dozijn….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)