Voor paal…..

Een ontwikkeling waar mijn blinde kloris hartstikke benieuwd naar is, is de Google-bril waar aan gewerkt wordt. Die kan je laten hóren wat ie ziet. Er wordt al hevig mee geëxperimenteerd en het lijkt hem wel wat. Er kan heel veel interessants mee, ook wel dingen waar een blind iemand minder aan heeft, maar het schijnt dat je ‘m ook kunt programmeren zodat hij mensen, die je tegenkomt, herkent.

Dat is voor een blinde misschien wel handig. Geen onbekende mensen natuurlijk, want je kunt moeilijk, zoals in zijn geval, heel Apeldoorn in je bril zetten. Maar als ie mij dan aankijkt, zegt de bril: “Els”. Nou, dat is toch mooi? Dan weet ie dat.

Eigenlijk vind ik deze manier van mensen herkennen ’n beetje malligheid, hoor. Mijn man is er zo een die iedereen meteen herkent als iemand “dag Jouke” tegen ‘m zegt. De enkele keer, dat dat niet zo is, lost dat zich binnen twee seconden op. Gewoon doordat diegene even zégt wie hij is. Dat heet menselijk contact.

Het zou dus handiger zijn als de bril “lantaarnpaal” zegt als ie die tegenkomt, want dát is zo’n stiekemerd, die zich stil houdt…..

 

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)