Genieten…..

‘k Ontdekte dat het alweer twaalf jaar geleden is, dat ik met Elswhere.org begon. Dus zolang, eigenlijk al ’n jaar langer zelfs, genieten mijn kloris en ik van ons pensioen. Zo heet dat dus, hè: van je pensioen genieten. Nou vind ik het ‘niks te hoeven, niks te moeten’ en je eigen tijd kunnen indelen ook een niet te versmaden voordeel van deze periode, hoor. Maar verder is het gewoon een fase in je leven natuurlijk. Met de nadruk op natuurlijk.

Als ik in oude dagboeken wel eens nalees wat we destijds allemaal moesten doen en hoe stervensdruk we het eigenlijk hadden, dan is het tegenwoordig maar rustig. En evengoed gaat een week maar zó voorbij! Alsóf je het toch druk hebt. Soms is dat ook wel zo, maar lang niet altijd. Als je ouder wordt gaat de tijd langzamer, zeiden ze vroeger wel eens. Nou, mooi niet. Morgen alweer oktober, mensen!

Vanmiddag hebben we trouwens twee staatsloten gekocht, omdat ze morgen élk kwartier honderdduizend euro gaan verloten. Dat leek ons wel spannend onder het motto JKNW. (Jekannieweten….) Misschien, heel misschien zal ik het laten weten als het wat wordt. Maar het kan ook wel zijn, dat we op een cruiseschip zitten. Dat zal pas genieten worden, zeg…..!

1 reactie op “Genieten…..

  1. Irene

    oktober 1, 2013 at 1:35pm

    Ja dat heb ik ook gemerkt (dik 2 jaar met pensioen nu): de tijd gaat nu nog veel sneller dan daarvoor. Volgens mij gaat de tijd alleen langzamer als je jonger bent dan een jaar of 10. Althans zo voelt het aan.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)