Diep gezonken…..

Behalve de televisie-Sint kwamen er  de afgelopen zaterdagen overal heel wat Sinten aan.  Daar is iedereen al aan gewend, dat het er zoveel zijn. Er bestaat gewoon geen ‘echte’ meer. Jammer van het verhaal misschien, waar iedereen al sinds tijden z’n kinderen mee in de luren heeft gelegd en dat met wat meer moeite nog steeds moet doen, maar het is allemaal aan het veranderen. Schuld van al die communicatiemogelijkheden, die een zegen voor de mensheid zijn misschien, maar zo’n oud Sinterklaasverhaal de das om doen.

In Almen, zag ik bij Omroep Gelderland, kwam zaterdag ook een van de vele Sinten aan over het water. Vergezeld van een Pietenclub, waarbij ook een Piet met ’n trompet. Nou hadden ze iets spectaculairs bedacht: die Piet (11 was ie) zat in een speedbootje en door eens even flink gas te laten geven zou hij expres achterover vallen en dan zou z’n trompet in het water verdwijnen. Een act dus. Ze hadden een touwtje aan de trompet gebonden tegen het verlies, maar dat knapte en de trompet zonk tot grote schrik van de toeterpiet de diepte in.

Gisteren haalde een duikclub uit Zutphen, onder grote belangstelling en gejuich het ding weer uit de modder naar boven. Er was bijna net zoveel publiek aanwezig als bij de intocht van Sinterklaas. Van de verslaggever moest de eigenaar eens even proberen of de trompet ’t nog deed. Aan het gezicht van de jongen kon je zien, dat hij het instrument liever eerst had schoongemaakt, maar ja, als je op tv komt doe je alles. Het geluid was trouwens nogal waterig.

Leuk hè? Dat gebeurt er nou allemaal in Gelderland als ergens ’n Sinterklaas aankomt. Kom daar maar es om in Amsterdam of zo…..

2 reacties op “Diep gezonken…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)