Kaarsrecht…..

Onze kerstboom staat er. We hébben ’n kunstboom op zolder, maar die mag een jaartje overslaan. Er staat nu een echte. Die kan na nieuwjaar gewoon naar buiten en daarna de grond in omdat ie ’n kluit en wortels heeft. Of dat allemaal wil lukken ligt natuurlijk aan een heleboel factoren, onze frequentie van watergeven, de diverse temperaturen en uiteraard in de eerste plaats aan de boom zelf. Of hij er nog zin in heeft na al het gefriemel aan z’n takken.

Onze kerstboom van 1985, het eerste jaar dat we kerst vierden in dit huis, staat het  in de voortuin, inmiddels  boven het dak uitstekend naar zijn zin te hebben. Met als versiering  levende vogeltjes.

Dat we het dit jaar zo doen met ’n echte boom is ook omdat we in januari een maand weg zijn naar mijn zus en het opruimen van de kerstbende niet teveel tijd mag kosten. De boom is niet zo groot, wel ’n pietsie scheef ook, tja, de natuur, hè? Daar hadden we met die kunstboom geen last van. Elk jaar kaarsrecht, daar kan je op rekenen.

Maar we hebben geen gedoe met lampjes en dradenzooi. Ik had op internet led-kaarsen gezien, waar batterijtjes in moeten en die met ’n klemmetje de boom ingaan. Je dooft ze met een afstandsbedieninkje.

Het staat eigenlijk heel ouderwets, die rechtopstaande kaarsen in een levende boom, maar een en ander is natuurlijk wel hartstikke modern geregeld door deze vrouw.  Dat je het maar weet…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)