God leeft niet alleen in Frankrijk…..

Daar zullen alle gelovige mensen het uiteraard mee eens zijn, maar ik ga maar uit van die uitdrukking “een leven als God in Frankrijk” , want dat is wat we momenteel hebben hier aan the Sunshinecoast. Alleen al die zon! Elke dag weer. Komend uit een min of meer somber land, en dan hebben we het maar alleen even over het weer, he, was dat wel bijzonder.

Toen we aankwamen in Brisbane hadden we nog truien aan. Het was midden in de nacht dus de zon was even een straatje om, maar het was wel 25 graden! Ik had heel handig een kop koffie over mijn kleren gegooid vlak voordat het vliegtuig landde dus ik was allang blij dat het donker was en ik mijn gevlekte outfit kon uitdoen. En toch, he, een heel jaar alleen maar zon, ik moet er niet aan denken! Mijn zus zit met kerst met een witte plastic kerstboom op het strand met een barbecue feest . Ook leuk als je hier woont, maar niet voor mij.

Okay, maar nu is het hier volop zomer! De kinderen zijn nog vrij van school, hoewel er op de televisie al veel “back to school”-reclames zijn. Er moeten nieuwe schooluniformen gekocht worden, nieuwe schoenen en nieuwe banden voor de auto, want de lieverdjes moeten ook weer weggebracht worden. En de nieuwe school spullen moeten er weer komen, maar daar weten Hollandse vaders en moeders doorgaans ook het een en ander van na een vakantie.

Gisteren waren we in Noosa, een echte badplaats vol met vakantiegangers. Druk, druk, druk. We zijn even in de surfclub geweest om wat te eten en te drinken en ik kijk mijn ogen uit naar al die vakantie vierende Aussies. Leuk, hoor!

We genieten ervan. Worden hier ongelooflijk in de watten gelegd en vandaar dus de titel van dit stukje. Zondag is het Australiaday. Schijnt ook groots gevierd te gaan worden. Ik ben benieuwd. Maandag is iedereen vrij, omdat het op een zondag valt en de festiviteiten dus een dag later pas plaats vinden. Jullie horen d’r nog wel van, see you later…..

2 reacties op “God leeft niet alleen in Frankrijk…..

  1. Ria Davids

    januari 25, 2014 at 12:21am

    Leuk om jullie zo te kunnen volgen … keep going 😉

  2. Paul

    januari 25, 2014 at 1:49pm

    Els, het klinkt als een echte wereldreis! Ik gun het je van harte hoor, maar ben ook een beetje jaloers op familie op zo’n prachtig continent.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)