Gek idee…….

….dat jullie nu waarschijnlijk allemaal nog op een oor liggen en dat er alweer sneeuwschuivers zijn gesignaleerd in Nederland, terwijl wij er over dubben of we die extra fan even aan zullen doen, want het is warm. Onze kleinzoon viert vandaag zijn verjaardag, wij zijn er niet, maar gaan vanavond even met hem “hangouten”. Zien we de jarige toch nog even!

Vanmorgen zagen we een ceremonie op de TV vanuit Canberra, met militair gestap en getoeter, want het is vandaag Australiaday. Mooie pakken en veel mooie jurken en de prime minister himself. Er moesten ook 4.700 new Australians worden welkom geheten. Die kregen vandaag hun staatsburgerschap. 24 van hen waren bij de plechtigheid aanwezig en mochten met de pm op de foto. Iedereen blij en het zag er leuk uit. Philipines, Chinezen, Kenianen, Engelsen en nog wel wat meer nationaliteiten werden ingelijfd. Ze legden een dure eed af en hoorden waar ze zich aan moesten houden als Aussies. Volkslied er overheen, dat ze moesten meezingen en klaar. Sommigen na jaren wachten. Als je rekent dat Australiƫ als werelddeel 23 miljoen inwoners heeft, dan is het bij ons met die 17 miljoen wel dringen!

Wij hebben erg lekker geluncht, zeg maar gedineerd, want tjeez, wat een enorme porties serveren ze hier!, ter ere van Aussiesday. Dit was wat mij betreft genoeg voor een hele dag.  In de beachclub was het niet echt druk, maar wel gezellig. Het waait heel hard en de oceaan had veel woeste golven. Dat vinden de surfers wel leuk! Nou, dat was het wel weer voor vandaag. Hopelijk gaat de hangout met de jarige goed lukken straks, want dat weet je maar nooit met al die wind en een niet zo’n technisch onderlegde oma….ha,ha!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)