De groeten van Confucius…..

Vanmiddag waren we aan de oevers van de Noosa-river, een brede stroom die uiteraard in verbinding staat met de Atlantic Ocean.  Ze hebben daar een zeil-en surfschool. Voor kinderen ook. Leuk om die bezig te zien met hun bootjes. Wij konden dat bekijken vanuit de bijbehorende Surfclub, waar ze ook drankjes serveren.

Om daar binnen te komen kun je een trap opklimmen, maar ook de lift nemen. ’n Lift-je eigenlijk, want het ding was nauwelijks groter dan een kinderbox. Wij waren met z’n vieren, maar ze hadden er een bordje bij moeten zetten, dat je d’r maar beter met zijn twee├źn tegelijk in kon gaan. Het ding bleef dus hangen, tussen de etages in. Omdat alles daar van glas was, inclusief de lift, was het hele restaurant getuige van ons als haringen in een tonnetje gevangen zitten. Een medewerker sprintte de trap af om ons te instrueren, want er stonden rode strepen op de bodem van de lift, waarbinnen je moest staan. Dat kon maar net, maar het hielp. We waren dus een vrolijke noot voor iedereen en dat is natuurlijk nooit weg. Toen we vertrokken namen we de trap, twee keer vrolijke noot zijn is wat overdreven.

Na ons drankje en genieten van het prachtige uitzicht reden we naar een Chinees restaurant in Noosa. Daar zijn er hier veel minder van dan bij ons. Als je nagaat dat er alleen in Apeldoorn al zeker zo’n stuk of zes, zeven zijn dan is dat hier anders. De kaart is bij de Australische chinees ook anders. Maar wat leuk is: je kiest wat uit, zegt erbij dat je wilt ‘sharen’, met elkaar wilt delen dus en dan krijg je het gerecht opgediend in handige schalen, kleine kommetjes voor iedereen en smullen maar. Nasi en bami en “sambal bij?” hoor je hier niet. Er liep een absoluut niet Chinese mevrouw met een roodharig wild kapsel rond, maar gelukkig was de rest van de crew volbloed Aziatisch. Als achtergrondmuziek draaiden ze “Madama Butterfly” en dat is ook in die richting. Heerlijk gegeten. We kregen gelijk met de rekening  allemaal een fortunecookie. Toen ik de mijne openbrak kwam er een wijsheid van Confucius uit:” A person is only as big as the things that make them angry.” Ik weet niet veel van meneer Confucius, maar volgens mij is deze uitspraak een voorbeeld van een Chinese interpretatie van de Engelse taal!

En nu zijn we weer thuis. Er is vanmiddag een nieuwe koffiezetter gekocht en wij gaan de werking daarvan testen, omdat wij de eerste daarmee gemaakte kopjes koffie krijgen. En die zijn uitstekend…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)