Neighbours…..

IMG_0270Vanmiddag waren we op bezoek bij de buren. En als je hier buren bent, nou dan ben je ook Buren. Met een hoofdletter. Eigenlijk komen mensen om die reden ook hier wonen. Omdat er op je gelet wordt en dat ook van jou wordt verwacht min of meer. Ikzelf ben meer van ‘min’ dan van ‘meer’, maar ik woon hier niet. Terwijl we thuis ook best weten of de buurvrouw thuis is of ’n weekendje op stap. Maar hier ligt er net een beetje meer de nadruk op.

Het was erg gezellig een deurtje verder. Heel erg aardige mensen, waar mijn zus en haar Kloris het mee getroffen hebben. De buurvrouw aan de andere kant doet wel eens een beetje moeilijk over de kat, die ze niet mag en die uiteraard wel es een shortcut neemt door haar tuin. Daar zet ze dan de tuinslang op, maar dat vindt Tinkie wel lekker fris. Ze is al negentig, een klein beetje in de war soms, dus zij wordt ook wel in de gaten gehouden als het nodig is.

De mensen waar we vanmiddag waren komen, zoals veel Aussies, oorspronkelijk uit Engeland. Wij kennen dat land ook wel aardig dus dat is leuk. Ze hadden lekkere sushi voor de visite. Het is hier trouwens altijd de gewoonte dat je ook zelf iets meeneemt om te eten of/en te drinken als je ergens op bezoek gaat. Eten en drinken is hier erg belangrijk. Ik wil dan ook beslist niet weten hoeveel ik in die paar weken ben aangekomen! Dat zien we thuis wel weer.

Ze hadden ook een leuke piano en dus hebben we maar een sing-a-long gehouden. Ik ken gelukkig nogal wat songs en zo uit m’n hoofd, ik werd vroeger thuis niet voor niks “het draaiorgel” genoemd. Vooral door mijn klassiek ingestelde vader, die dat uit mijn hoofd gepingel eigenlijk maar niks vond. Maar ik moet zeggen dat ik er altijd veel gemak van heb gehad. Ze vonden het in ieder geval leuk en we mogen hier nog steeds komen wonen…..

1 reactie op “Neighbours…..

  1. Op de woelige baren….. | Elswhere

    februari 8, 2014 at 8:18am

    […] Wij zaten boven op de boot. Want we hadden geen zin om min of meer binnen te zitten al was de zijkant van de boot beneden  wel open. Het gevolg was wind in de haren. Je moest niet boven gaan zitten als je net naar de kapper was geweest. We waren dus na een uur varen rozig van de zon en verward, van haar dan. Het was een erg leuke ervaring en we kunnen zeggen dat we op een cruise zijn geweest. Met het openbaar vervoer….. lswhere.org/2014/02/neighbours/ […]

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)