Oud? De duvel is oud….!

.....love at first sight uiteraard.....

…..love at first sight uiteraard…..

Tegenover mijn zus woont een Nederlands echtpaar. Daar waren we even vanmiddag, want ex-landgenoten zoek
je natuurlijk wel op. Mijn zus wipt er zeker eens per week even binnen, omdat ze het tussen al dat Engels ook  leuk vinden om in het Hollands te kunnen roddelen of mopjes te kunnen uitwisselen. Want het is een humorvol stel mensen. Ze wisten alles van Apeldoorn, want ze hebben in de buurt daarvan gewoond en hebben zelfs nog een huis in Gelderland.

Meneer is 90 en zijn vrouw 96. Hij is ex-piloot en op de een of andere manier zie ik ‘m nog steeds in uniform met gouden strepen op zijn mouw en hoor ik hem zeggen:”Ladies and gentlemen, this is your captain….” ! Zijn vrouw is hoogbejaard, maar zo’n leuk adrem mens, geweldig! Kloris zat gezellig naast haar op haar bankje en ik wil niet  jaloers  overkomen, hoor, maar er werd behoorlijk geflirt. 🙂 En gezoend bij het afscheid! Maar ik kreeg een kusje van de captain, ha, ha!

Na dit leuke bezoek gingen we Thais eten. Dat vind ik erg lekker voedsel,  moet ik zeggen. Het restaurantje is vlakbij in het winkelcentrumpje, waar in dit huis altijd de dagelijkse boodschappen worden gedaan. Wat heel grappig is hier is dat je gewoon je eigen wijn kunt meebrengen bij het eten en die niet hoeft te betrekken van het restaurant! Er was hier een grote wijnsuper een deurtje verderop, dus wij gingen vast zitten en mijn zus ging even wat flesjes halen. Je krijgt van het huis dan een koeler met ijsblokjes voor de witte wijn en niemand doet moeilijk. Dat is gezellig, toch? We hoorden van de eigenaar dat ie nog nooit Hollanders in zijn zaak had gehad. We waren de eersten van deze bijzondere diersoort. We hebben ons netjes gedragen……

1 reactie op “Oud? De duvel is oud….!

  1. Irene

    februari 10, 2014 at 6:25pm

    Zo wil ik ook wel 96 worden. En gaan ze nu ook nog regelmatig naar dat huis in Gelderland, vraag ik me af.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)