Bewustzijnsvernauwing…..

Het is een hele studie om als je iets wilt verkopen,  je spullen zo aan te bieden dat mensen er onbewust toe gebracht worden om ze ook aan te schaffen op de manier die jij graag wilt. Dat is natuurlijk wel bekend, maar toch vond ik het een grappig weetje toen ik hoorde, dat klokken altijd op tien voor twee of tien over tien staan als ze in een winkel te koop staan of hangen. We kregen vandaag allerlei woonfolders binnen en het is écht zo! Heel uitnodigend staan ze met de wijzers als armen wijd uit elkaar: “Koop mij!” En het schijnt te werken, mensen kopen ze dan eerder.

Zo is ook bekend, dat mensen op internet een reis of een huurauto of zo sneller boeken door op een rood gekleurde button te klikken dan op een van een groene of blauwe kleur. Wetenschappelijk vastgesteld. Weet je, ze zouden eigenlijk eens een testje moeten doen op een stembureau bij een verkiezing. En dan een blauw of een groen potlood aan dat touwtje moeten hangen.  Hoewel, dan was het gisteren misschien nóg dramatischer afgelopen voor de partij, die we toch maar weer trouw zijn gebleven. Komt door dat rooie rondje, denk ik…..

.....mooi rood is niet lelijk.....

…..mooi rood is niet lelijk…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)