Brussel/Bruxelles…..

Morgen gaan we voor twee dagen naar Brussel. Niet om het Manneke te gaan bekijken, we gaan iets veel gewichtigers doen, mede namens wie dit leest. We gaan namelijk met een groep op bezoek bij het Europees Parlement. Omdat de gelegenheid zich voordoet lijkt het ons wel eens nuttig om te kijken hoe al de vertegenwoordigers van de aangesloten landen er bij zitten. We krijgen uitleg, over wat ze daadwerkelijk geacht worden te doen, van een Nederlands lid van dat parlement. Ik geloof wel, dat ze op het punt staat te vertrekken, maar ze kon ons nog ontvangen.

imagesWe gaan met een bus vanuit Deventer, waar we al vroeg moeten zijn en rijden dan in één ruk door naar Brussel en als we geen oponthoud hebben kan dat net binnen de toegestane rijtijd van de chauffeur, die ook onze reisleider is. Het is allemaal strak geregeld voor ons. Er gaan 35 mensen mee, van wie er nogal wat visueel beperkt zijn. Maar aangezien hun oren prima werken en iedereen een ziende begeleider heeft, mijn kloris officieel geregeld zelfs al meer dan 52 jaar, zal het een interessant reisje worden, ook voor de mensen die het in letterlijke zin wat minder zien zitten.

We krijgen ook nog een paar uur de tijd om ze te laten horen hoe het Manneke watert, als ze dat interesseert, om een chocolaterie te bezoeken of een terrasje te pikken. Dat schijnt wel te moeten als je, hopelijk met mooi weer, in Brussel bent. Ook staat er nog een museumbezoek en een bierproeverij op het programma. Maar we gáán natuurlijk in de allereerste plaats voor het Europees Parlement, dat is geen dekmantel voor al die andere activiteiten, dat moet je maar geloven. We zullen goed opletten, hoor en dan horen jullie er nog wel van. We moeten wel ons paspoort meebrengen om te laten zien dat we zijn wie we zijn, maar wij hoeven geen presentielijst te tekenen, denk ik. Dat doen onze vertegenwoordigers daar wel. Hopen we…..

1 reactie op “Brussel/Bruxelles…..

  1. Irene

    april 2, 2014 at 8:53pm

    O leuk daar ben ik ook weleens geweest. Laat je nog weten wat je ervan vond?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)