Zolder…..

We zijn nogal aan het ruimen in huis. Zal het voorjaar wel wezen. Vooral kloris is erg enthousiast bezig. Schuur en zolder, dat zijn zo’n beetje de locaties. En we hebben spullen over doordat we kastjes hebben verzet en anders ingedeeld. Onze jongste dochter heeft al wat meegenomen dat ze gebruiken kon, maar we zijn ook al bij de Kringloop en de stort geweest.

Dan valt me trouwens weer op, dat de ‘afvalstroom’ hier in Apeldoorn goed geregeld is. Een groot plein waar je het z.g. grofvuil kwijt kunt met containers waar borden bij staan waar wat moet. Medewerkers lopen rond om te kijken of je dat netjes doet en soms helpen ze ook even mee als het zo uitkomt.

.....als je die 'koe' nou even vervangt door 'troep'.....!

…..als je die ‘koe’ nou even vervangt door ‘troep’…..!

We hebben van de gemeente een grofvuilpas waarop wordt afgeschreven hoeveel kilo troep je dumpt en wij hadden 80 kilo. Daartoe wordt bij binnenkomst het gewicht van de auto met inzittenden en hun zooi gewogen en bij het uitrijden weer zonder de rommel. Wij waren met z’n vieren en we hebben terug naar huis zitten uitrekenen hoeveel gewicht een ieder aan het totaal, dat op de bon stond, had toegevoegd. Dat viel nog niet mee, want dat moest je dan hardop zeggen.

Nou ja, de eerste troep is weg. Er zal nog meer volgen, want de schuur is bepaald nog niet leeg. Op zolder staat meer het kringloopspul, denk ik. Daarbij moet ik goed opletten, want mijn mannetje is een gevaarlijke opruimer. Hij ziet niks, maar heeft ook totaal geen last van sentiment. “Als het op zolder staat is het dus niet in gebruik en kan het weg” is zo ongeveer zijn motto. Dat zal soms zo zijn, maar lang niet altijd.

We zijn wel bewaarderig geweest altijd. Mijn schuld, ben ik bang en dat is nu het probleem. Als je ouder wordt is dat een lastige eigenschap. Eigenlijk moet je vaker opruimen. En dan samen met je kinderen zolang je er zelf nog bent. Dat klinkt heel dramatisch, maar dat is het natuurlijk niet. Ben je gek. Het is juist leuk als je dingen kunt weggeven, die zij zich herinneren en leuk vinden. Kunnen zíj het op zolder zetten, ha, ha……!

 

5 reacties op “Zolder…..

 1. Paul

  mei 2, 2014 at 8:33am

  Tja, ik ben dus erg van het weggooien. Een jaar mag het een doos in. Als het daarna niet is gebruikt, kan het weg. Op een enkele doos met sentimentele dingen na dan.

 2. http://www./

  oktober 22, 2016 at 7:16pm

  My daughter doesn’t like to eat at school, either. I have no solution, but I’m with you in solidarity. She arrives home cranky from not eating, and I usually can’t get her to eat breakfast, either. Then she eats non-stop until bedtime.Ginger Kay recently posted..

 3. insurance auto quote

  december 27, 2016 at 1:47pm

  Mimie Je pense que la levrette est LA position favorite des hommes et que la position fe l’andromaque les excite beaucoup 🙂 mais en 3ème position je dirais que c’est quand la fille est assise inclinée en arrière les jambes écartées 😉 il a une vue sur tout notre corps, ce qui est très excitant pour lui 😉 0  0

 4. and done, we made $50 stinkin’ bucks and pretty much spent our profits haulin’ off all the crap that was left that we didn’t wanna move..I’m either giving it all away if this ever happens again, or I’m burning it up in an illegal-but-fun bonfire or i’m putting it out with signs begging people not to steal it..maybe THAT would work!

 5. 0 online kredit unternehmen

  februari 11, 2017 at 4:44pm

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from some of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thanks!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)