Het nut van nep…..

In de Haagse Schilderswijk heeft een bewoner een van  karton gemaakt net echt lijkend flitsapparaat aan een paal gehangen, omdat hij vindt dat er veel te hard wordt gereden in de wijk. De Telegraaf zet de foto van die zogenaamde flitspaal op de voorpagina en de actie van de buurtbewoner heeft geen zin meer nu die bekend is.

De wijkagent zou blij moeten zijn met zoveel eigen initiatief voor de verkeersveiligheid, maar hij twittert vrolijk, dat hij het ding heeft ‘aangetroffen’. Je zou zoiets toch stil kunnen houden? Of er stiekem een wél echte op kunnen hangen.  Maar je houdt eventuele knutselaars wel bezig en dat is ook nuttig, zolang ze het bij karton houden. Je weet niet, wat er allemaal in de taakomschrijving van een wijkagent staat natuurlijk.

Wat ze hier in de regio wel eens deden vroeger was, dat ze een als politieagent geklede etalagepop tussen de bomen langs het Apeldoorns Kanaal zetten, waar nogal eens te hard werd gereden. Ze dachten dat de automobilisten bij de aanblik daarvan, omdat ze meenden dat ie echt was, hun snelheid wel zouden minderen. Nou, na een dag was het wel bekend overal en konden ze oom agent wel weer weghalen. Ik vond het wel wat ludieks hebben, die nepperij, maar of het geholpen heeft? De rechte weg langs het kanaal nodigt uit tot wat harder rijden dan de bedoeling is en er is daarna echt nog wel eens iemand met auto en al het kanaal ingedoken.

En daar heb je tegenwoordig dan toch wel échte agenten bij nodig of misschien zelfs wel een brambulance. De nieuwste fusie: brandweer en ambulance in één. De tijd staat niet stil. Een verklede nepagent wel…..

.....recht zo die gaat.....

…..recht zo die gaat…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)