We hoéven helemaal niet getroost…..

Bij de MediaMarkt zijn ze bijzonder blij, dat Oranje d’r uit ligt. Opgelucht zelfs. Daar hadden ze in een dolle bui aangekondigd dat iedereen die een televisie bij ze kocht, z’n geld terug zou krijgen als Nederland wereldkampioen werd. “Het scheelt ons miljoenen!”, zeggen ze nu.

Ik ben trouwens nog niemand tegengekomen, die vreselijk ontdaan was dat Nederland het niet redde. De meeste mensen zeggen zoiets als “Ja, jammer hè? Niks aan te doen.” Overal is het oranje verwijderd en men gaat over tot de orde van de dag. Meestal voorbereidingen voor de vakantie. En de jongens van de Tour de France zijn nu in beeld. Ook leuk en zo’n evenement scheelt natuurlijk wel in de verwerking. Bij wielrennen gaat het, denk ik, ook om miljoenen, maar het voelt toch anders.

In Zuid-Amerika moeten ze vanwege de commercie, dat kun je toch niet anders zien, nog die domme wedstrijd om de derde plaats spelen. Niemand zit daar op te wachten, want ze willen wel es ’n keer naar huis. Maar toch verwacht ik, dat het een spetterende wedstrijd wordt tegen Brazilië. Beide ploegen willen laten zien, dat het puur toeval was, dat ze verloren hebben. Dus dat kan nog best leuk worden, met wellicht een vol stadion. Dat zou miljoenen schelen. Overigens vind ik “troostfinale” een stom woord…..

.....kijk, zo begint het.....

…..kijk, zo beginnen ze…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)