Bezorgen, bezorgde, bezorgd…..

.....dat je als postmedewerkers wel eens in de war raakt is geen wonder uiteraard. Dat overkomt hun klanten ook regelmatig.....

…..dat je als postmedewerkers wel eens in de war raakt is geen wonder uiteraard. Dat overkomt hun klanten ook regelmatig…..

‘k Vertelde al eerder over de uitvaart van mijn tante, die we gemist hebben doordat we geen rouwkaart hadden ontvangen. Die rouwkaart was bij navraag wél op tijd verstuurd naar het juiste adres. Mijn zus, die in Bennekom woont, had de kaart ’s maandags ontvangen. Tante was vrijdags overleden.

Op maandag wordt er tegenwoordig geen post meer bezorgd. Alleen wél, als het rouwkaarten betreft. Het kan dus best zijn, dat de Apeldoornse postbode geen zin had om op maandag moeite te doen voor die ene rouwkaart. Maar ook op dinsdag werd die niet bezorgd en dat blijf ik toch raar vinden.

Mijn zoon ontving deze week een belangrijke brief met codenummers voor zijn bedrijf, die aangetekend was verstuurd. En die zat gewoon tussen de andere post en de reclameblaadjes die Post-nl ook bezorgt. Voor die brief had volgens de procedure  natuurlijk getekend moeten worden. We waren allemaal thuis, dus waarschijnlijk was het te lastig en kostte teveel tijd.

En als ik dan in het nieuws hoor dat een postbode een heel pak rouwkaarten in een container dumpt, nou dan denk ik, dat het tijd wordt dat de post maar weer een staatsbedrijf wordt…..

4 reacties op “Bezorgen, bezorgde, bezorgd…..

 1. Wieneke

  augustus 29, 2014 at 12:06pm

  Ja, het is een behoorlijk slordig verhaal aan het worden met de post. Dat van die rouwkaarten is gewoonweg schandalig. Het zijn vaak bezorgers, die voor een paar uur en een paar euri worden ingehuurd. Ze komen en ze gaan. Sommigen hebben dan ook helemaal niks met het werk en doen maar wat. Controle is ook niet goed. Tja, dan weet je het wel.

 2. Paul

  augustus 30, 2014 at 8:32pm

  Mag ik er voor pleiten om alle post gewoon elektronisch te maken? Via een of ander Digi-D achtig systeem voortaan alle berichten 24/7 digitaal versturen. Spaart ook veel bomen en postbodes uit.

 3. Irene

  augustus 31, 2014 at 8:56am

  Toch weet ik nog wel dat in de tijd van het staatsbedrijf er ook weleens een postbode zijn hele tas in de sloot kieperde. Ik zie meer in wat Paul zegt.

 4. els

  augustus 31, 2014 at 1:10pm

  Ach ja, rare mensen en gekke postbodes zijn er natuurlijk altijd al geweest, maar gewoon een vorm van dienstverlening kom je haast nergens meer tegen en zou je dat oplossen door van alles digitaal te maken? Dat moet toch ergens anders vandaan komen, denk ik dan. Als je in de wereld rondkijkt momenteel valt er wel wat te twijfelen. Optimistje, hè? En het is nog wel zondag…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)