Spiegelei…..

Hier in huis wordt vaak gekeken naar van die leuke veilingprogramma’s in Engeland. Op het ogenblik draait “Put your money where your mouth is”. Twee professionele antiquairs proberen in van die brocante-winkeltjes en bij carbootsales dingen op te duikelen, de gekste spullen soms, voor weinig natuurlijk, want het is een competitie tussen hen, om die dingen dan zo goed mogelijk te verkopen of te laten veilen. De winst die ze maken, daar gaat het dan om, komt niet henzelf ten goede maar het charitatieve doel dat ze zelf kiezen.  Ze zijn behoorlijk fanatiek en de koop- en verkooptactieken verschillen ook nogal.

Dan heb je ook nog het programma “Flog it”, dat ik te vergelijken vind met onze  “Kunst en Kitsch” . Hier komen mensen zelf opdraven met hun spullen, die ze kunnen laten taxeren en soms wel willen laten veilen. Het is vaak verrassend wat de meest maffe dingen opbrengen. Wat ons wel eens verbaast is, dat mensen dingen wegdoen, die al jaren en soms eeuwen in de familie zijn. Dan wordt altijd aan ze gevraagd en dat is wel leuk: “Waarom verkoop je dat nou? Iets dat al zó lang in de familie is?” Meestal is dat omdat er niemand (meer) is om het aan door te geven of er is gewoon geen belangstelling voor. Vaak is er wel belangstelling voor het eventuele geld dat een en ander opbrengt. Makkelijker door te geven dan het antieke servies van overgrootma.

Ik heb altijd gedacht dat Christie’s een gerenommeerd veilinghuis was. Net als Sotheby’s eigenlijk. Van die chique toestanden, weet je wel. Maar wat las ik nou in ons regionale krantje? Ze gaan de selfies van Heleen van Royen veilen. Mét de spiegel waarvoor ze ze heeft staan en liggen maken. Er is in het letterkundig museum een tentoonstelling van geweest. Letterkundig had die niks met boeken te maken, want het ging alleen maar over het lijf van Heleen herself. Er zijn waarschijnlijk veel mensen naar gaan kijken ook nog. Amsterdam, hè?

Maar vrouwtje Heleen heeft het nu wel erg hoog in haar bol en verdere lichaamsdelen, al dan niet edel. Zou iémand  nou belangstelling hebben voor die selfies? Je haalt met zo’n bericht wel weer de krant natuurlijk en dat zal wel de bedoeling zijn. En ze zal wel gebrek aan geld hebben. Gebrek aan goede smaak had ze al. Vind ik dan. En van Christie’s valt het me gewoon tegen, maar misschien is het wel een hele mooie spiegel…..

.....wat bén ik toch gorgeous.....!

…..wat bén ik toch gorgeous… 

 

1 reactie op “Spiegelei…..

  1. Wieneke

    september 6, 2014 at 11:50am

    Het gekke is dat smakeloosheid zo ontzettend vervelend is eigenlijk. Dat gedoe van Van Rooijen wekt bij mij een lange gaap op. Ach sneu mensje toch, denk ik dan medelijdend.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)