Zelfbediening…..

‘k Lees net in een foldertje van de C1000, dat de sperzieboontjes morgen 35 cent per pond kosten. Dat is natuurlijk zowat te geef. Heel de buurt eet morgen prinsessenboontjes, zo heetten ze in mijn tijd ook wel. Je zou als klant wel gek zijn om niet van die aanbieding te profiteren, want het zijn nog hele mooie boontjes ook. Exportkwaliteit. En als je in de winkel rondkijkt bij de groente en het fruit is er wel meer dat spotgoedkoop is geworden sinds de Russen ons spul niet meer willen hebben.

Maar toch heb ik last van een probleem. Wat die Russen doen moeten ze zelf weten, die missen gewoon onze prima met zorg geteelde vitamientjes, maar ik vind die boycot erg vervelend voor de kwekers hier, want die blijven nu zitten met voorraden die bederfelijk zijn, die ze niet kwijt kunnen of duur moeten opslaan. Ik zag op de televisie een meneer die stond te beweren, dat de supermarkten ze te hulp komen door een en ander over te nemen. Ik denk dan achterdochtig: dat zal absoluut voor te weinig zijn, want zo zijn die inkopers wel. Maar hij legde de nadruk op het feit, dat ‘de consument’ nu echte Hollandse producten op tafel kan brengen. Alsof dat anders niet zou kunnen. Ik werd van Sharon Dijksma met d’r groentekistje naar de Kamer een beetje lacherig. En Spaanse aardbeien kocht ik toch al niet.

Maar ik vroeg me af: wie wordt er nou precies beter van deze situatie? De klant, de supermarktbaas of de tuinder, die blij mag zijn, dat hij zijn spullen toch nog kwijt kan, al is het voor een appel en een ei. O, en die willen ze in Poetinland ook niet meer, hè?

Weet je, ik wil best 70 cent of meer  betalen voor een pond boontjes, dat is sowieso het dubbele en dat vind ik nog niet te duur voor een zomergroente. Alleen weet ik dan nóg niet of  mijn geld bij de goeie terecht komt. Ik vind het maar moeilijk. Die stomme Russen ook…..

.....en dat zou anders zomaar de grens over zijn gegaan! Daar moet je toch niet aan denken, hè.....?

…..en dat zou anders zomaar de grens over zijn gegaan! Daar moet je toch niet aan denken, hè…..?

1 reactie op “Zelfbediening…..

  1. Paul

    augustus 17, 2014 at 10:32pm

    Ik hoop vooral dat de tuinders niet over de kop gaan door deze boycot. Dus in plaats van goedkopere groenten, ben ik juist bereid om méér te betalen. Maar in Enschede werden gisteren op de markt gratis kratten tomaten weggegeven….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)