Van kwaad tot erger…..?

Gisteren hadden we een rare ervaring, waarvan ik eigenlijk niet goed weet of we (eigenlijk ik) dat goed heb(ben) opgelost. Had dat niet anders gemoeten? Het was namelijk zo. We waren met z’n drieën naar de kapper geweest om ons te laten bijsnoeien. Vanwege de efficiëntie doen we dat altijd even groepsgewijs. Op de parkeerplaats reed mijn zoon de auto achteruit, zette ‘m in de wegrijstand, want er kwam niks aan. Maar toen kwam er vanuit een ander vak ineens heel hard een auto langs, die ons rechts passeerde en de onze nog nét niet raakte. Onze zoon schrok zich te pletter en gaf een jens op de claxon.

De auto stopte abrupt en uit het zijraam verscheen een zeer kwaad Marokkaans hoofd met een petje, dat iets riep en dat was beslist geen “sorry!” Hij reed door, maar mijn zoon wou er achteraan! We waren van plan onze boodschappen voor het weekend bij onze buurtsuper C1000 te doen, maar daar parkeerde die bozerik ook. Ik zei: “Rij maar door naar de Dekamarkt, doen we daar de boodschappen wel. Je krijgt geheid woorden met die man!” Mijn zoon was het er totáál niet mee eens ( en mijn kloris ook niet!) , maar reed voor mijn plezier toch door, onderwijl opsommend wat hij allemaal voor die eikel in petto had gehad.

Nou moest de auto ook nog nodig door de wasstraat en dat zijn we toen eerst maar gaan doen. De gedachten werden door al dat water en geklater ook weer aardig schoon in onze versgeknipte hoofden en we besloten om onze boodschappen toch gewoon bij onze eigen kruidenier te gaan doen. En niet élke Marokkaan heeft zo’n kort lontje natuurlijk en ook niet zo’n rijstijl, maar ik slaakte toch wel een zucht van verlichting toen ik zag dat de auto van die kwaaie Marokkaan was verdwenen.

.....'t haasje.....

…..’t haasje…..

.....op weg naar Oslo voor de Nobelprijs.....

…..op weg naar Oslo voor de Nobelprijs…..

Maar wat ik me nu afvraag, hè? Ben ik nou een angsthaas of een vredestichter? Ik ben er nog niet uit…..

5 reacties op “Van kwaad tot erger…..?

 1. Irene

  september 20, 2014 at 9:14pm

  Dat is bijzonder vervelend en ik kan mij goed voorstellen dat je daar ziedend van wordt, maar maakt het wat uit dat het een Marokkaan was? Een pakweg Achterhoeker of Surinamer die zich zo gedraagt is toch evengoed een gevaarlijke etter? Ik vind het wel verstandig dat je je manvolk geen confrontatie hebt laten aangaan want wat bereik je ermee. Zo’n type is vast niet voor rede vatbaar. Dus ik vind dat niet angsthazig van je.

 2. Els

  september 21, 2014 at 2:58am

  Je hebt gelijk wat die Marokkaan betreft (het wás een Marokkaan, maar dat terzijde) en ik ken ook genoeg Nederlanders met ’n kort lontje, maar ik was gewoon ’n beetje bang, denk ik. Ik vind het trouwens veel leuker om vredelievend te zijn, hoor.

 3. Peter Weehuizen

  september 21, 2014 at 12:10pm

  Je oplossing geeft weinig bevrediging maar is wel erg verstandig., Beter blo Jan dan do Jan!

 4. Peter Weehuizen

  september 21, 2014 at 12:13pm

  Uit een show destijds van Fons Jansen:
  Grafschrift: Hier ligt Piet van Dijk. Hij kwam van rechts, hij had gelijk.

 5. Paul

  september 21, 2014 at 9:09pm

  Ik weet eigenlijk niet of het verstandig is. Als we elkaar niet meer aanspreken op wangedrag, dan accepteren we het dus?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)