’t Is achter de rug…..

Een paar logjes geleden schreef ik over het Silent Sky Project van Rob Sweere, een kunst-idee: ’n half uur op een kleedje op het Marktplein komen liggen om naar de hemel te staren. Het was mooi weer dus dat was boffen. Cees Baars van De Stentor maakte er onderstaande foto van en je kunt niet anders zeggen dan dat men er netjes bij lag. Kunstig gerangschikt door de bedenker van een en ander.

Alleen vind ik het, maar dat kan aan mij liggen, een beetje weinig mensen. Ze waren maar met z’n vijftigen en daar lag dan ook nog een middelbare schoolklas tussen. Ik had de kunstenaar wel wat meer respons gegund op zijn oproep. Toeschouwers langs de kant waren er trouwens genoeg! En wat waar is, is waar: het stadhuis staat er mooi op.

Zijn speciale kunstfoto zal best mooi zijn geworden, hoor, maar misschien had ie wel een te groot plein uitgezocht voor zijn Apeldoornse happening. Een mooi grasveldje ergens in een park was misschien beter geweest. Dat ‘ligt” ook lekkerder. Maar het kleine aantal mensen is eigenlijk ook wel weer symbolisch misschien: er wordt weinig naar boven gekeken.

Zo kun je ’t ook zien…..image-4571952

1 reactie op “’t Is achter de rug…..

  1. Wieneke

    oktober 14, 2014 at 11:18am

    Sneutjes, hoor. Het is allemaal wat flauw en gezocht. In Friesland zijn ook van dit soort dingetjes maar de mensen lopen (of liggen hahaha) er niet warm voor. Dan lees je weer dat het niet doorgaat.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)