Vandalig…..

Aan de Bosweg alhier timmerde een bewoner een boekenkast, plaatste die voor zijn tuin aan de weg en zette er gratis te lenen boeken in. Iemand die zelf boeken beschikbaar wilde stellen kon die er in zetten en dat gebeurde ook. Het idee was een groot succes en regelmatig kwamen er mensen eens even neuzen of er iets voor hen bij was.

.....een boekverbranding.....

…..een boekverbranding…..

Maar vrijdagmorgen vond men de boekenkast uitgebrand terug. Niets meer van over. Daar word je toch wel weer heel treurig van. Volgens de berichten wil de Bosweg zich niet laten kisten en wordt er weer een nieuwe boekenkast getimmerd en boeken komen er vast wel weer.

De brandweer is er niet bij geweest, want toen de bibliothecaris er bij kwam vond hij de boel al zover heen dat hij het niet nodig vond. Een gieter kon het bluswerk wel af. De buurt, die veel plezier had van het initiatief is verontwaardigd. Maar de agenten gaan het na de digitale aangifte (lezen en schrijven is voor de politie ook niet meer wat het geweest is) wel helemaal uitzoeken…..

3 reacties op “Vandalig…..

 1. Wieneke

  oktober 19, 2014 at 10:49am

  Diep treurig zijn dit soort acties. Heel goed, dat er toch weer een nieuwe boekenkast komt.
  Die mensen laten zich er tenminste niet onder krijgen.

 2. Paul

  oktober 19, 2014 at 8:41pm

  Jeetje, wat ontzettend zinloos en schandalig. Ik vind het een hartstikke leuk initiatief, dat zou op meer plaatsen gestart mogen worden… Misschien tijd om met de buurt een nieuwe boekenkast te gaan timmeren?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)