Apeldoorn aan zee…..

Nog even iets over Apeldoorn, hè, daar woon ik tenslotte. Elke keer valt het me op, dat er toch best wel veel activiteiten zijn hier. Groot of klein van formaat, er is van alles te doen. Onze krant publiceert altijd een hele agenda van waar, wie, hoe of wat. Van workshops over van alles tot beachvolleybaltoernooien, ik noem maar wat.

Want die laatste gaan ze organiseren, volgende zomer, las ik. Op het Marktplein voor het stadhuis. Ze gaan twee grote velden met zand neerleggen en die moeten van een flinke laag zijn voorzien, want de spelers maken nogal eens een snoekduik en dan kun je beter niet op de harde ondergrond terechtkomen met je nogal schaars geklede lijf. Het moet wel echt op een beach lijken natuurlijk.

En dan komen er ook nog tribunes omheen voor een paar duizend toeschouwers. Het klinkt allemaal hartstikke gezellig. Mooi weer d’r bij en je hebt weer een geweldig zomers Apeldoorns evenement.

Maar wat  ik me nou afvraag: onder dat hele Marktplein zit een parkeergarage. Kan die al dat gewicht wel houden? Vooral dat zand, dat weegt wat, hoor! En dan de drommen  mensen die komen kijken, want daar hopen de organisatoren natuurlijk op, die brengen van huis uit ook nog de nodige kilo’s mee.

Ben ik nou zwaar op de hand als ik denk, dat áls we de stad in moeten tegen die tijd, de auto maar even ergens anders moeten neerzetten…..?

.....véél zand, een gevallen meisje moet zich geen pijn kunnen doen.....

…..wel véél zand, want eeen gevallen meisje mag zich geen pijn kunnen doen…..

5 reacties op “Apeldoorn aan zee…..

 1. jan

  november 23, 2014 at 10:33am

  Goeie vraag, hopelijk heb je de redactie van de krant op een idee gebracht. Volgens mij is ooit in Eindhoven om die reden een evenement verplaatst

 2. Wieneke

  november 23, 2014 at 12:45pm

  Oei, daar zeg je wat. Gooi er maar een mailtje naar de gemeente tegenaan, want áls het fout gaat, dan moet de burger weer betalen.

 3. Jenni

  november 23, 2014 at 3:16pm

  Ik meen me te herinneren dat een aantal jaar geleden het reuzenrad (of zoiets) niet op het marktplein mocht staan omdat die attractie te zwaar zou zijn? Misschien dat het met zand wel kan omdat dat als een gelijkmatige laag (gewichtsverdeling?) wordt aangebracht?

 4. Paul

  november 24, 2014 at 9:14pm

  Ik kan je geruststellen. We hebben een beachvolleybaltoernooi gehad op het Van Heek Plein in Enschede. Onder dat plein zit een grote parkeergarage. Het plein, de auto’s en de beachvolleyballers zijn er allemaal zonder schade vanaf gekomen… Het was heel erg leuk, dus ik kan je aanraden om te gaan kijken komende zomer.

 5. els

  november 25, 2014 at 12:52pm

  Nou, daar vertrouwen we dan maar op. Een ingestorte parkeergarage opruimen is niet zo bezuinigend, dus daar zullen ze wel over nagedacht hebben!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)