Zuinige feestverlichting…..

Vorige week had ik een reclamemailtje, waarin een kerstboom met zuinige ledlampjes werd aangeboden voor een heel redelijk bedrag. Wel ’n kunstboom natuurlijk en dat is vanwege het gemak. Die lampjes zitten er ook al in en dat is eveneens vanwege het gemak. Geen gefrutsel met snoertjes. Je ziet: als mensen de zeventig gepasseerd zijn worden ze gemakzuchtig. Want ik was erin geïnteresseerd.

Het was een zogenaamde “dagaanbieding”, die kerstboom, dus ik heb ‘m meteen besteld. Wat moet je half november al met een kerstboom, zou je zeggen, maar ik heb de ervaring dat de tijd vandaag de dag zo verschrikkelijk hard gaat, dat het zómaar kerst is dus die aanschaf leek me eigenlijk geen bezwaar. Hij is zonet afgeleverd. We laten hem ingepakt tot na Sinterklaas, dat dan weer wel. Die twee feesten zitten elkaar tegenwoordig toch al zo in de weg.

Dat kan ik me van vroeger helemaal niet herinneren. Sinterklaas was Sinterklaas en Kerst was Kerst. De kerstboom werd pas ’n paar dagen voor die tijd gekocht. Een échte uiteraard. Ik kan in mijn herinnering de ouderwetse geur ervan zo terughalen, want die was toch anders dan van de boompjes die je nu koopt. Maar bij zo’n echte boom is  het óngemak er van d’r natuurlijk  ook. Hij moest acclimatiseren, ook toen we nog helemaal geen centrale verwarming hadden. En de vallende naalden en het geprik bij het neerzetten. Dat gedoe hebben we met deze boom dus allemaal niet. Maar ik wacht wel ‘ouderwets’ totdat de Sint echt weg is, voordat we hem ( de boom dus, hè ) uitpakken en gaan versieren. Met spullen die we soms al meer dan vijftig jaar hebben!

.....hier hangt dus het hele winkelcentrum mee vol, energiezuinige lampjes.....

…..hier hangt dus het hele winkelcentrum mee vol, energiezuinige lampjes…..

Vanwege de commercie is het winkelcentrum in onze buurt al weken versierd. Ook met ledlampjes natuurlijk, want die zijn zuinig. Dat staat ook gezellig, hoor. Wat ook leuk is, en dat slaat eigenlijk nergens op uiteraard: we hebben bij het voetballen gisteren met 6-0 gewonen van Ledland….. !

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)