Kleurverschil…..

De PVV wil in een wet laten vastleggen, dat onze Zwarte Piet, je weet wel, dat leuke ventje over wie zoveel te doen is de laatste tijd, altijd donkerbruin of zwart  geschminkt moet zijn als ie Sinterklaas helpt. Je weet wel, dat is die ouwe man met die witte baard, die altijd van alles vergeet, want verstand van internet bijvoorbeeld heeft hij nauwelijks en nou, dát is pas dom, zeg! En Piet z’n verdere outfit moet dan ook voldoen aan onze ouderwetse traditionele normen: krulletjespruik, als ie die niet al van nature heeft en ’n mooi fluwelen pak. De rooie lippen en oorringen mogen van mij naar behoefte. Niet per se noodzakelijk.

In ’n interview met Herman Finkers las ik vanmorgen

.....witte pieten.....

…..witte pieten…..

.....nou, zoveel scheelt 't toch niet? Tja, misschien de uitstraling.....

…..nou, zoveel scheelt ’t toch niet? Tja, misschien de uitstraling…..

zijn opmerking, dat de hoogste Sinterklaas, namelijk de Paus, óók een heleboel mannetjes in fluwelen pakken heeft. De Zwitserse Garde! Maar dát zijn soldaten met een heel wat strengere uitstraling dan die jolige Zwarte Pietjes van ons. En die jongens zijn helemaal wit van zichzelf. Dat scheelt, komt geen geschmink aan te pas.

Maar nog even over die PVV-wet, hè:  als ze nou tóch bezig gaan dan kunnen ze misschien meteen even laten vastleggen, dat mannelijke politici die in de Tweede Kamer zitten, alleen met hun natuurlijke haarkleur in het openbaar mogen verschijnen. Met name geblondeerd haar zou moeten worden uitgebannen. Vanwege de traditie en uitstraling…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)