Ervaring…..

Ons gedeelte van de wijk Zevenhuizen is gelukkig de gasstoringsdans ontsprongen. Maar het is natuurlijk wel lekker groot nieuws over Apeldoorn, want het is al de tweede keer dit jaar dat gas en water elkaar letterlijk in de weg zitten. De vorige keer zaten, dat was in mei met lekker weer, de mensen acht dagen zonder gas. Dat was toen lastig en dat is het nu natuurlijk nog meer, doordat de meeste mensen hun huis verwarmen met gas. Bén je even blij als je vloerverwarming hebt!

Kijk, te eten krijgen is niet zo’n probleem zolang je in het bezit bent van een magnetron en er pizza- en frietboeren bestaan.

.....best mooi spul, hè, gas.....?

…..best mooi spul, hè, gas…..?

Maar wat ik heel grappig vind is, dat de meeste mensen er niet zo’n probleem van maken. Er zijn elektrische kachels uitgedeeld en de daardoor hogere elektriciteitsrekening wordt gecompenseerd, dat is al bekend.

De kranten vinden het misschien wel jammer, dat ze geen “ramp” kunnen verslaan. Er wordt zo hier en daar al wel een ‘voorschotje’ genomen op het feit, dat er een verzorgingshuis in het rampgebied staat. En dat ‘waarschijnlijk’ of ‘misschien wel’ geëvacueerd zal moeten worden. Dat is dus helemaal niet zeker, want er wordt verschrikkelijk hard gewerkt aan de oplossing van de problemen en dat huis heeft sowieso prioriteit.

En het is niet de eerste keer, dat ze zo’n storing hebben, dat scheelt ook. Dágen werk misschien wel! Ervaring moet je ervaren…..

2 reacties op “Ervaring…..

  1. Els

    december 10, 2014 at 2:02pm

    Voor wie die laatste kromme zin van mij “Ervaring moet je ervaren” een beetje vreemd vindt klinken en geen voetbalprogramma’s volgt: deze ‘ tegeltjestekst’ heb ik natuurlijk niet zelf verzonnen! Het was een diepzinnige uitspraak van trainer John v.d.Brom van AZ over de vele jonkies die in zijn team zitten, zoiets…..

  2. Paul

    december 12, 2014 at 9:03am

    Ach, hoe dramatisch is het ook als je een elektrische kachel krijgt…. In Groningen daar hebben ze er pas echt last van dat het gas weg is…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)