Natuurlijk, het leven gaat door, maar…..

Wat is dat toch vreemd: je weet dat iemand ernstig ziek is en zélfs dat ze niet meer beter kan worden en dan overvalt de boodschap van haar overlijden je toch als een donderslag bij heldere hemel. Die rotziekte, die zoveel mensen treft en die als je ’t zo opschrijft ook geen nadere omschrijving behoeft, is een vriendin/ex-collega van ons fataal geworden. Een vrouw, een moeder, een dijk van een oma, die vreselijk gemist gaat worden.

Drieënzeventig is ze en dat is tegenwoordig niet jong, maar ook niet oud. Maar ze was wel zó moe en haar lichaam was zo’n last aan het worden, dat je vrede kunt hebben met de omstandigheid. dat dát nu voorbij is. Het zal wennen zijn, dat een, tot het laatst toe, toch actieve vrouw, want zo zat ze in elkaar, dan toch is gestorven.

Mijn kloris was behoorlijk in de war, toen hij er van hoorde, want hij kwam er elke week om muziek te maken met de man die nu weduwnaar is geworden. Die heeft al zijn kinderen om zich heen, want het is een ‘warme’ club mensen. Dat komt wel goed, maar ach, ach…..

.....vergeet-me-nietjes voor Margo.....

…..vergeet-me-nietjes voor Margo…..

2 reacties op “Natuurlijk, het leven gaat door, maar…..

 1. Wieneke

  december 6, 2014 at 11:22am

  *zucht diep*
  Zo vreselijk jammer, als actieve, nog volop in het leven staande mensen – die ook nog eens moeilijk gemist kunnen worden – toch de strijd moeten verliezen.

 2. Paul

  december 6, 2014 at 6:11pm

  Oud of niet, iedereen die wordt gemist sterft te jong! Gecondoleerd.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)