’n Intern en extern geheugen…..

Zo, de laatste dag van het jaar zit er bijna op. En moeten we nou zo’n heel jaar gaan zitten overdenken? De opvallendste gebeurtenissen onthou je sowieso wel, maar de krant en de tv ook maken er lijsten van. Ook welke celebreties er allemaal dood zijn gegaan. Alles wordt op een rijtje gezet, want dat moet kennelijk. Daarna kan het netjes het archief in. En daar weer na: namen, plaatsen en gebeurtenissen zoeken we op. Google is er goed voor. Je hóeft helemaal niks zelf te onthouden.

Ik ben best blij met Google, hoor, want ik heb tegenwoordig nog al eens, dat ik iets of iemand precies kan omschrijven, maar nét de naam van dat iets of die iemand even kwijt ben. Niet echt vaak, maar soms gebeurt dat. Dat schijnt heel gewoon te zijn als je zo oud bent als ik, maar het is lastig en ik word er kriebelig van. Je moet verdorie alles toch gewoon kunnen opduikelen uit je geheugen, wat krijgen we nou, zeg!

.....verhip, hoe heette die man nou ook alweer.....

…..verhip, hoe heette die man nou ook alweer…..?

Afspraken vergeet ik nooit en verjaardagen ook niet, maar er zijn laatjes in mijn hersenpan, die ’n beetje klemmen. En ’n beetje kaarsvet in de glijders helpt niet meer. (Dat doet me er trouwens aan denken, dat ik nog een ‘opschrijfkalender’ moet kopen!)

We hebben zitten bekijken wat de televisie biedt vanavond. Nou, dat wordt zappen waarschijnlijk, want we hebben een gemengd gezelschap hier. Maar trivianten of scrabbelen kan natuurlijk ook. De spullen voor de inwendige mens zijn aanwezig dus we zijn d’r klaar voor. Het ‘knalt’ hier al de hele dag en daar zijn zware knallen bij. Hopelijk zitten vanavond alle vingertjes nog waar ze horen.

Ik had nog iets leuks bij het pinnen bij de automaat gisteren. Er was een knul van een jaar of 20 voor mij. Die stak een pas in het apparaat en dat werkte niet. “Die stomme Brinks!”, riep hij heel hard,  “gvd ! ” (en dat dan voluit, hè!). Hij had nog een andere pas en die deed het wel. Toen draaide hij zich om en zei, terwijl hij wegliep : “Sorry voor het taalgebruik, mevrouw!” Dat was best netjes, hè? Zo aan het eind van dit heftige jaar…..

Ik wens iedereen die dit leest en ach, ook maar iedereen die dat om de een of andere reden niet doet, een gezellige oudejaarsavond, een veilige jaarwisseling en een vreedzaam 2015 in gezondheid. Als ik het goed begrepen heb gaat er per 1 januari veel veranderen in van alles. Waarmee en hoe dat allemaal uitpakt, dat lezen we wel weer in de krant of zien het op tv. Daar maken ze wel weer ’n lijstje van goed en kwaad…..

2 reacties op “’n Intern en extern geheugen…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)